Oferte Ski Bulgaria. Oferte Revelion 2024 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Bulgaria Balneoturism

   Pavel Banya este o statiune-oras situata pe Valea Trandafirilor – una din cele mai cunoscute zone a Bulgariei datorita productiei de uleiuri esentiale (de trandafir, de levantica, de salvie). Distanta fata de Bucuresti este de circa 300 km si fata de statiunea de ski Uzana este de 45 km. . Locul este fermecator si aromat, creand impresia unui mic paradis. Situata exact in centrul Bulgariei, statiunea Pavel Banya este vizitata anual de peste 30.000 turisti. Statiunea relativ tanara este situata pe valea raului Tundja la o altitudine de circa 400 m. Orasul Pavel Banya a fost declarat oras abia in 1979, fiind o statiune turistica inca din 1851. Veniturile sunt asigurate in principal din tratamentele balneologice care se bucura de o apreciere continua, dar si din productia de uleiuri esentiale naturale.

Izvoarele erau conscute inca din vremuri antice, marturii fiind si Movile Tracide descoperite in aceasta zona. Au fost descoperite ruine ale unor bai antice (probabil romane). Statiunea-oras este renumita datorita celor 7 izvoare cu temperatura intre 51 - 63°C cu un debit total de 16 l/sec. Climatul favorabil si facilitatile din statiuni au permis practicarea turismului pe parcursul intregului an. In centrele medicale din statiune de pot trata cu succes boli ale aparatului locomotor, bloi ginecologice si afectiuni neurologice. Alte afectiuni tratate: boli inflamatorii si degenerative ale articulatiilor, reumatism cronic si infectios, osteohandroza, inflamatii ale tendoanelor, boli ortopedice si post-traumatice, tratamentul fracturilor, luxatiilor si a entorselor. Tratamentul este efectuat de bai de plante, fizioterapii subacvatice, dusuri terapeutice, inhalatii, masaje, sport, acupunctura, impachetari cu parafina. La circa 2 km. de oras se poate vizita unul din cele mai frumoase lacuri – Koprinka, dar si la mica distanta se pot vizita Karlovo si Kazanlak.

 


 

La numai 17 km. de capitala Bulgariei – orasul Sofia – si de 23 km de statiunea de ski Vitosha se afla statiunea Bankya (circa 380 km. de Bucuresti), una din cele mai cunoscute si apreciate din tara. Localitatea este situata pe malul raului Bankya intr-o zona impadurita. Orasul este renumit datorita catorva centre de reabilitate moderne. In aceasta statiune se afla sanatoriul Ministerului de Aparare din Bulgaria si unul din sanatoriile ONU de tratare a afectiunilor cardio-vasculare. Exista baze turistice de tratament excelente, hoteluri dotate cu centre SPA de ultima generatie, tratamente de intinerire si de relaxare.

Punctul de atractie maxima este dat de izvoarele minerale si termale. Apele sunt slab-mineralizate, avand temperatra care oscileaza intre 26-37°C, avand o capacitate totala de 25 l./sec. Apa este inodora si este placuta la gust, avand efecte uimitoare asupra organismului uman. In statiune se ofera tratament ale sistemului cardio-vascular, sistemului nervos, afectiuni ginecologice, gastrita cronica si colite, diabet zaharat.

 

Localitatea era cunoscuta inca de pe vremea romanilor, dovada fiind cateva descoperiri arheologice precum ruinele bisericii, ceramica si monede care fac legatura cu aceasta perioada. Se pot vizita: biserica Sf. Kirik si Yulita (1850), manastirea Sv. Petka (zona Clisura). In zona se poate practica calarie si exista terenuri de tenis de camp (inclusiv acoperite

 


Hisar (Hisarea , Hisarya) este un oras situat in zona centrala a Bulgariei, la circa 350 km. de Bucuresti. Oraselul are circa 9.000 locuitori si e situat la altitudinea de 360 m. deasupra nivelului marii. Proprietatile curative ale zonei au fost cunoscute inca de pe vremea Imperiului Roman, de peste 1.700 ani in urma. Statiunea era renumita datorita izvoarelor minerale termale. Desi initial aici a fost amenajat un minunat centru de tratament, incendiul din anul 251 a distrus mare parte din localitate. La inceputul secolului IV a inceput re-constructia zonei, inflorind in secolul V si VI sub ocrotirea Imperiului Bizantin.Din pacate din secolul VI localitatea a inceput usor sa se degradeze si din cauza invaziilor turilor a fost distrus din nou. Abia in secolul XVII turcii au inceput sa aprecieze proprietatile curative ale apelor din zona si au inceput reconstructia acestuia.

Statiunea dispune de 22 izvoare termale (temperatura intre 23 si 52°C) cu un debit toal de circa 4.500 l/min. Apa minerala izvoraste chiar din centrul orasului (fiind amenajata). Statiunea dispune si de namoluri terapeutice.

Cea mai cunocuta “banya” (izvor) este Momina - 47°C, apa fara culoare sau miros, cu gust placut. Celebru este si izvorul Momina Sleza - 42°C bogata cu microelemente gen zinc, cobalt, cupru, mangan. Izvorul Bistrita cu temperatura de 45°C este folosit pentru imbaiere fiind potrivit pentru tratamentul afectiunilor dermatologice, iar izvorul Svejest” foloseste la tratamentul nevrozelor.

Vizitatorii orasului pot accesa ruinele cetatii (cu suprafata de circa 30 ha), cu circa 43 turnuri in forma de patrate; amfiteatrul antic; baile termale romane (din parcul Momina Sleza). Mormantele din Hisar sunt dotate cu mozaica. Muzeul de Arheologie. Din localitate pornesc o sumedenie de trasee catre diverse puncte de interes turistic din zona, biserici si catedrale.

Se ofera tratamente pentru: boli urologice (Nefrolitiaza/oxalat, pielonefrita cronica, tratamentul postoperator dupa indepartarea pietrelor din rinichi si ureter); Boli ale ficatului si vezicii biliare (calculi biliari, inflamatie cronica, hepatita), Boli ale tractului gastro-intestinal (gastrite cronice, ulcer gastric si duodenal, colita cronica, starile postoperatorii); Boli ale aparatului locomotor (reumatism, lumbago, dureri la sira spinarii), Tulburari ale sistemului nervos (boala sciatica, nevralgii); Boli cauzate de tulburari metabolice (diabet, guta, obezitate); afectiuni ginecologice. Statiunea dispune de un muzeu al pietrelor la rinichi.

 


 

Belchin este un mic sat situat in zona sudica a Bulgariei (circa 300 loc.), situat la circa 400 km. de Bucurest si la circa 25 km. de statiunea de schi Borovets (prin Samokov). In zona exista izvoare termale (41°C) cu proprietati curative recunoscute, potrivite afectiunilor reumatismale si ale aparatului locomotor, de asemenea afectiuni dermatologice. Satul dispune de doua biserici, una dintre care a fost ridicata inainte de 1883, reconsolidata in ultimii ani. In anul 2007 s-a depus un efort fantastic de reamenajare si remodernizare a satului, pastrand frumusetea traditionala a constructiilor si a zonei. In 2011 in sat s-a deschis o filiala a muzeului de istorie din Samokov. Din anul 2009 in zona s-a deschis Belchin Park – un acvaparc care utilizeaza apele minerale ale zonei. Zona se bucura de investitii masive in ultimii ani si de un numar tot mai crescut de turisti, servicii de calitate si dezvoltare a infrastructurii.

 

 


 

 Aflata la circa 470 km. de Bucuresti statiunea balneo Kyustendil din Bulgaria este considerata cea mai mare statiune balneoclimaterica din tara. Distanta fata de granita cu Macedonia este de numai 22 km. si fata de capitala tarii Sofia este de 80 mk. Orasul statiune este inconjurat de livezi de fructe si plantatii de tutun. Zona in care se afla orasul a fost supranumita Livada Bulgariei, fiind impanzita de livezi de cirese, mere, pruni etc. In acelasi timp orasul este unul din cele mai vechi orase din tara, avand o bogata istorie si izvoare minerale binefacatoare. Traci au populat aceste teritorii inca din secolul IV I.H. iar romanii mult mai tarziu au decis construirea aici a statiunii balneare Pautalia – cunoscuta ca cea mai buna statiune balneara de pe teritoriul Imperiului Roman. In oras erau bai romane care ofereau tratamente pentru ofiterii romani si superiorii lor. Acolo a fost construita o baza enorma de tratament, iar cea mai cunoscuta baza de tratament era Asklepey. Prezenta izvoarelor minerale a dus la aprecierea continua a statiunii. Descoperirile arheologice din zona au scos la lumina peste 900 tipuri de monede, care pot fi admirate in Muzeul de Istorie Kyustendil. Si in secolele care au urmat statiunea s-a bucurat de o crestere continua, pe timpul dominatiei otomane in statiune fiind construite 12 bai, dintre care pana in zilele noastre s-au pastrat doar 3.

 

Apele minerale din zona sunt limpezi si incolore, usor mineralizate, avand o temperatura medie de 73°C. In Kiuestendil si zonele invecinate sunt circa 40 izvoare minerale. Se ofera tratamente cu ape termale, bai, spalaturi si inhalatii. Apa este utilizata si intern pentru tratamentul intoxicatiilor cronice cu metale grele si substante radioactive. Inhalatiile sunt recomandate tratarii afectiunilor traheei. Diverse aplicatii locale ajuta la tratarea afectiunilor locomotorii, traumatismelor, afectiunilor ginecologice sau urologice, boli profesionale si de piele. Deci in statiune se pot trata afectiunie ale sistemului nervos central si periferic, afectiuni ale aparatului locomotor, respirator si boli ginecologice.

In afara de punctele turistice de importanta istorica, in zona se poate vizita parcul Hisarlika cu ruinele cetatii; in zona exista cateva trasee turistice montane, avand punctul de pornire la “Trite Buki” la altitudinea de circa 1.550 m. Podul Kadin (Nevestin) se afla la circa 13 km. sud-est de Kyustendil. Turistii pot de asemenea vizita manastirea Zemen din zona. 

 


 Velingrad se afla la o distanta de circa 470 km. de Bucuresti. Distanta relativ mica de cele mai mari statiuni de schi- Bansko 74 km si Borovets 87 km – face aceasta statiune de interes si pentru iubitorii practicarii sporturilor de iarna (se cazeaza in statiunea balneoclimaterica si beneficiaza de proceduri SPA si ape curative, dar pot sa schieze si la Bansko sau Borovets).

Velingrad este un oras-statiune situat in inima muntilor Rodopi, la altitudine de numai 745 m. intr-un cadru montan minunat. Populatia este de circa 25.000 loc. Velingrad este cea mai cunoscuta statiune balneo din Bulgaria, renumita si in afara granitelor tarii. Baza de cazare din oras este printre cele mai bogate si diversificate dintre toate statiunile balneoclimaterice din tara. Datorita numarului crescut de turisti s-au construit numeroase hoteluri dotate cu baze SPA moderne, bazine cu ape minerale, sali de conferinte, apartamente prezidentiale. Astfel s-au creat conditiile pentru un concediu perfect – conditii moderne de cazare, aer montan curat si resurse naturale de tratament. Temperatura medie a orasului este de 9°C, iernile sunt blande (media in jur de -1°C) si verile racoroase (18°C). Zapada este in medie circa 50 zile pe an. Deoarece orasul este inconjurat de munti, vantul e incet si placut. Datorita microclimatului deosebit de placut Velingrad este considerat una din cele mai bune statiuni climatice din tara. Orasul dispune de doua gari feroviare si doua gari auto.

 

Emblema orasului se considera Kleptuza – cel mai mare izvor carstic din Bugaria – situat in cartierul Chepino cu un debit care variaza in fiecare secunda intre 580 l. si 1.180 l. de apa rece ca gheata, care creaza apoi doua lacuri pitoresti care apoi isi continua drumul catre raul Chepinsko – valea raului (care se intinde pe circa 30 km) creaza chei pitoresti. La sud de aceasta se intinde parcul Kleptuza. La circa 18 km. de oras veti gasi pestera Lepenitza situata pe doua niveluri sub pamant, avand o lungime totala de circa 1.500 m. La circa 12 km. de oras, la Dorkovo, a fost gasita cea mai mare descoperire paleontologica de mastodonti (apr. 5-6 mln. ani) iar la 6 km. de Dorkovo se afla ruinele vechii cetati bulgare Cepina (sec. XI-XIII) (rezervoare, biserici si alte cladiri), care a servit drept resedinta temporara despotului Slava. La circa 16 km vest de Velingrad este Yundola – o statiune montana situata la granita dintre muntii Rila si Rodopi. La 47 km. de oras se afla localitatea Belkemen (altitudine de 2.000 m) cu o baza sportiva de antrenament (partii de schi, Sali sportive acoperite).

 

Orasul Velingrad a fost supranumit in iulie 2009 capitala-SPA a Muntilor Balcani, fiind printre cele mai apreciate statiuni SPA din Europa. Principala atractie a acestei localitati este data de IZVOARELE TERMALE care au dus la transpormarea orasului intr-un centru de tratament cu prestigiu si renume international. Zona cuprinde circa 80 izvoare minerale cu unul din cele mai mari debite din tara – un total de circa 419 l./sec. Dintre acestea circa 14 sunt cu apa termala a caror temperatura variaza intre 26 si 80 °C. Apa are proprietati medicinale deosebite facand posibile terapii si proceduri benefice organismului uman, unele dintre ele unice in tara, cu efect de relaxare, de calmare si de intinerire. Apele captate din sectoarele Chepino si Kamenica Draginovo sunt clare, inodore si fara gust. In statiune exista posibilitati de tratament prin urmatoarele proceduri: consum al apelor minerale, bai si inhalatii. Efectul terapeutic al apelor este benefic atat pentru tratarea afectiunilor cat si pentru prevenirea diferitelor boli. Statiunea dispune de multiple centre SPA moderne si accesibile. In centrul orasului exista un strand cu apa minerala (o piscina pentru adulti si alta pentru copii), iar plaja este deschisa din mai pana in septembrie. Prinre alte baze de tratament gen “banya” enumeram: Karbonatnaya (de doamne), Velyova (construita inca in 1640 !), Kremnevaya (de barbati), de Radon, Serovodorodnaya, Gryazevaya.

Statiunea este renumita pentru tratamente ale afectiunilor aparatului locomotor, osteoporoza, fracturi de oase etc., dar si afectiuni ale sistemului nervos central si periferic, afectiuni cronice ale aparatului respirator. Boli ale tractului respirator: laringite cronice, faringite, sinuzita, bronsita, astm bronsic; Boli ale aparatului locomotor: artrita (genunchi, sold, etc); artrita (reumatoida, infectioasa); diverse accidente, boli profesionale (tendovaginitah, miozita, boli de vibratii etc.); Periferice ale sistemului nervos: nevralgii, nevrite, radiculite, plexites, diskopatity, boli care rezulta din cauza ranilor, efectele reziduale ale tulburarilor cerebrale, tulburari ale sistemului nervos; boli ginecologice: boli inflamatorii cronice ale organelor feminine.

boli metabolice endocrine: diabet, guta; boli de piele: urticarie, eczeme, dermatita, psoriazis vulgaris, si altele; boli cardiovasculare: hipertensiune arteriala, ateroscleroza, si alte arteriopatia; Boli ale aparatului digestiv: colelitiaza, ulcer peptic boala cu aciditate scazuta, colecistita cronica, hepatita. Tratamentul este contraindicat femeilor insarcinate.

 


 

  Situat in zona de sud a Bulgariei, la circa 480 km. de Bucuresti regasim statiunea balneoclimaterica Devin. Distanta fata de statiunea de schi Pamporovo este de numai 35 km.

Statiunea balneoclimaterica este situata la altitudinea de 710 – 780 m. si este la mica distanta de munti. Statiunea este este traversata de raul Devinska si este bogata in ape minerale cu temperatura apei intre 37 – 44 °C cu un debit comun de pana la 831 l/sec. Apa este slab mineralizata, fara miros sau culoare, avand un PH de 9,4, bogata in fluor si radon. In regiune se poate vizita cascada Strauliski Dol si Trigradsko Jdrelo, precum si pestera “Dyavolkoto Girlo” sau Yagodinca Peshera, precum si cateva rezervatii naturale, podul roman Kemera, turnuri cu ceas si Muzeul Etnografic. Vara se organizeaza o mare varietate de concursuri sportive, drumetii si excursii, djip-safari, tuturi cu bicicleta cu ghid. Multe persoane aleg cazarea in aceasta statiune si combina tratamentele SPA din statiune cu schi in statiunea Pamporovo.

Statiunea dispune de 4 izvoare termale cu compozitii fizico-chimice asemanatoare. Izvorul “Bendenski” este captat de la circa 12 km. de Devin, in satul Beden, iar temperatura apei variaza intre 73 – 76 °C, fiind un bun factor pentru amenajarea de SPA in aer liber. Apa de la izvorul Devin este folosita pentru consum, inhalatii, proceduri profilactice. Izvorul "Mihalkovo" are cea mai carbozeificata apa de pe teritoriul Bulgariei si se foloseste pentru tratamentul afectiunilor cardiovasculare.

Tratament: boli ale sistemului musculo-scheletic: primele boli articulare de localizare diferite, dar nu severe; boli ale sistemului cardiovascular: hipertensiune arteriala, hipotensiune arteriala, distonie vasculara vegetativa; tulburari funcționale ale sistemului nervos: neurastenie, neurovegetative. Prevenire: eliminarea oboselii fizice si psihice a organismului; recuperatorii postoperatorii, incetinirea imbatranirii premature; prevenirea cariilor dentare, osteoporoza si efectele radioactive.


 

 

Sandanski este o statiune balneoclimaterica situata in zona sud-vestica a Bulgariei, la circa 520 km. de Bucuresti, pe drumul care face legatura intre Sofia si Thessaloniki (Salonik), fiind o buna varianta de cazare tranzt pentru romanii care doresc sa-si petreaca concediul in Grecia. Statiunea Sandanski nu presupune ocoluri mari si poate fi o completare a sejurului Dvs. Distanta fata de statiunea de schi Bansko este de circa 87 km. Sandanski este un oras de circa 28.000 locuitori, este situat la baza Muntilor Pirin, se bucura de un climat moale si placut cu cele mai mari temperaturi anuale din tara ( media +15,3 gradeC), ape termale.

 

La baza vaii raului Sandanski-Bistritza, la baza muntilor Pirin (avand varful maxim la 2.822 m – Kamenitza), la altitudinea de numai 224 m. se intinde frumosul oras-statiune Sandanski. Cunoscuta de peste 3.000 ani in urma, statiunea Sandanski este renumita ca cea mai buna statiune din Europa de tratament natural al astmului bronsic. Mandria orasului Sandanski este parcul natural Pirin – patrimoniu Unesco – care inconjoara orasul in forma de potcoava si se intinde pe o suprafata de circa 34,4 ha. In parc cresc peste 100 tipuri de copaci si 150 specii de flori. Puteti admira in cursul unei plimbari in parc platani vechi, tuia vesnic verde, sequoia, salcii, maiestuosii pici, dar si pomi de rodii, smochini, plante de muscata si trandafiri etc.

Primele asezari in zona dateaza inca din vremuri stravechi – circa 2.000 ani I.H. Pana in secolul IV orasul crestin era denumit Sveti Vrach (care in traducere inseamna “sfantul doctor”, in amintirea a doua frati doctori Kozma si Damian, care se spune ca l-au insanatosit si pe Imperatorul Roman). La sfarsitul secolului VI orasul a fost distrus de invadatori, iar apoi in 1947 redenumit.

Orasul se bucura de un climat mediteanean cu un aer deosebit de curat, fara alergeni. Circa 278 zile pe an este soare. Vara este calduroasa dar datorita circulatiei aerului (brizei) media temperaturii este de 24,6°C. Apele minerale din statiune sunt slab-mineralizate, inodore, avand temperatura intre 33 - 83°C. Pe teritoriul statiunii-oras exista 20 izvoare minerale cu un debit comun de circa 21 l/s. Zona in schimb se bucura de foarte multe izvoare (circa 80). Pe teritoriul Sandanski exista 6 izvoare termale minunate atat pentru consum cat si pentru tratamente. Cel mai cunoscut este izvorul Miroto. Apele sunt bogate in siliciu, fluor, acid metasilicic si microelemente stontiu, germaniu, brom etc. avand reactie neutru catre sor-alcalin.

Afectiuni: astm bronsic (rinita alergica si infectioasa etc), boli pulmonare non-specifice, infectii ale tractului respirator superior, afectiuni cronice articulare, boli ale rinichilor, boli ale sistemului musculo-scheletic: osteoartrita, artrita reumatoida, tenosinovita; boli neurologice: plexites, radiculita, boli alergice si cutanate; unele boli renale si urologice precum si boli ale tractului digestiv: gastrita, ulcer gastric si ulcer duodenal in remisie, colita. Tratamentul se ofera sub forma de fizioterapii, inhalatii (cu ape minerale, infuzii), fitoterapie, balneoterapie, helioterapie, bazine cu apa termala minerala, sauna, bai cu ape minerale imbogatite cu dioxid de carbon, dar si terapii moderne: tratamente cu laser, reflexoterapie, terapie cu lumina si electroterapie.

 

In apropiere se afla micuta localitate Melnik cu arhitectura autentica si renumit prin productia de vinuri. Un alt punct de interes in zona este manastirea Rozhen (circa 6 km. de Melnik). Rupite (in zona Melnik) – un loc unic si o biserica neobisnuita, in care si-a petrecut ultimii ani de viata celebra clarvazatoare Vanga. Localitatea se bucura de o biserica deosebita a carei ctotor este considerata Vanga. Marikostinovo este celebra prin namolurile sale binefacatoare. Statiunea de week-end a oraselului Sandanski este Popina-Lika – la altitudine de circa 1.230 m. cu o frumoasa cascada Popinolishki.