Caută

Selecteaza acest link pentru a cauta dupa mai multe criterii.
Caracteristicile principale ale statiunii
Altitudine (metri): 360
Tip statiune: Balneoclimaterica,
In statiune: Izvoare minerale, Ape termale, Tratamente afectiuni reumatismale, Tratamente afectiuni boli digestive si interne, Tratamente afectiuni ale sistemului nervos, Alte tipuri de tratamente balneo, Trekking, Obiective turistice naturale,
 

Descriere Hisarya

  Hisar (Hisarea , Hisarya) este un oras situat in zona centrala a Bulgariei, la circa 350 km. de Bucuresti. Oraselul are circa 9.000 locuitori si e situat la altitudinea de 360 m. deasupra nivelului marii. Proprietatile curative ale zonei au fost cunoscute inca de pe vremea Imperiului Roman, de peste 1.700 ani in urma. Statiunea era renumita datorita izvoarelor minerale termale. Desi initial aici a fost amenajat un minunat centru de tratament, incendiul din anul 251 a distrus mare parte din localitate. La inceputul secolului IV a inceput re-constructia zonei, inflorind in secolul V si VI sub ocrotirea Imperiului Bizantin.Din pacate din secolul VI localitatea a inceput usor sa se degradeze si din cauza invaziilor turilor a fost distrus din nou. Abia in secolul XVII turcii au inceput sa aprecieze proprietatile curative ale apelor din zona si au inceput reconstructia acestuia.

Statiunea dispune de 22 izvoare termale (temperatura intre 23 si 52°C) cu un debit toal de circa 4.500 l/min. Apa minerala izvoraste chiar din centrul orasului (fiind amenajata). Statiunea dispune si de namoluri terapeutice.

Cea mai cunocuta “banya” (izvor) este Momina - 47°C, apa fara culoare sau miros, cu gust placut. Celebru este si izvorul Momina Sleza - 42°C bogata cu microelemente gen zinc, cobalt, cupru, mangan. Izvorul Bistrita cu temperatura de 45°C este folosit pentru imbaiere fiind potrivit pentru tratamentul afectiunilor dermatologice, iar izvorul Svejest” foloseste la tratamentul nevrozelor.

Vizitatorii orasului pot accesa ruinele cetatii (cu suprafata de circa 30 ha), cu circa 43 turnuri in forma de patrate; amfiteatrul antic; baile termale romane (din parcul Momina Sleza). Mormantele din Hisar sunt dotate cu mozaica. Muzeul de Arheologie. Din localitate pornesc o sumedenie de trasee catre diverse puncte de interes turistic din zona, biserici si catedrale.

Se ofera tratamente pentru: boli urologice (Nefrolitiaza/oxalat, pielonefrita cronica, tratamentul postoperator dupa indepartarea pietrelor din rinichi si ureter); Boli ale ficatului si vezicii biliare (calculi biliari, inflamatie cronica, hepatita), Boli ale tractului gastro-intestinal (gastrite cronice, ulcer gastric si duodenal, colita cronica, starile postoperatorii); Boli ale aparatului locomotor (reumatism, lumbago, dureri la sira spinarii), Tulburari ale sistemului nervos (boala sciatica, nevralgii); Boli cauzate de tulburari metabolice (diabet, guta, obezitate); afectiuni ginecologice. Statiunea dispune de un muzeu al pietrelor la rinichi.

 

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.skihotels.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate pe site
*fotografiile care prezinta unitatile de cazare sunt strict informative,nu contractuale.

Oferte Cazare Ski 2019

 

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Abonare newsletter: