Oferte Ski Bulgaria. Oferte Revelion 2024 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Velingrad


Velingrad

Altitudine: 745m

  Velingrad se afla la o distanta de circa 470 km. de Bucuresti. Distanta relativ mica de cele mai mari statiuni de schi- Bansko 74 km si Borovets 87 km – face aceasta statiune de interes si pentru iubitorii practicarii sporturilor de iarna (se cazeaza in statiunea balneoclimaterica si beneficiaza de proceduri SPA si ape curative, dar pot sa schieze si la Bansko sau Borovets).

Velingrad este un oras-statiune situat in inima muntilor Rodopi, la altitudine de numai 745 m. intr-un cadru montan minunat. Populatia este de circa 25.000 loc. Velingrad este cea mai cunoscuta statiune balneo din Bulgaria, renumita si in afara granitelor tarii. Baza de cazare din oras este printre cele mai bogate si diversificate dintre toate statiunile balneoclimaterice din tara. Datorita numarului crescut de turisti s-au construit numeroase hoteluri dotate cu baze SPA moderne, bazine cu ape minerale, sali de conferinte, apartamente prezidentiale. Astfel s-au creat conditiile pentru un concediu perfect – conditii moderne de cazare, aer montan curat si resurse naturale de tratament. Temperatura medie a orasului este de 9°C, iernile sunt blande (media in jur de -1°C) si verile racoroase (18°C). Zapada este in medie circa 50 zile pe an. Deoarece orasul este inconjurat de munti, vantul e incet si placut. Datorita microclimatului deosebit de placut Velingrad este considerat una din cele mai bune statiuni climatice din tara. Orasul dispune de doua gari feroviare si doua gari auto.

 

Emblema orasului se considera Kleptuza – cel mai mare izvor carstic din Bugaria – situat in cartierul Chepino cu un debit care variaza in fiecare secunda intre 580 l. si 1.180 l. de apa rece ca gheata, care creaza apoi doua lacuri pitoresti care apoi isi continua drumul catre raul Chepinsko – valea raului (care se intinde pe circa 30 km) creaza chei pitoresti. La sud de aceasta se intinde parcul Kleptuza. La circa 18 km. de oras veti gasi pestera Lepenitza situata pe doua niveluri sub pamant, avand o lungime totala de circa 1.500 m. La circa 12 km. de oras, la Dorkovo, a fost gasita cea mai mare descoperire paleontologica de mastodonti (apr. 5-6 mln. ani) iar la 6 km. de Dorkovo se afla ruinele vechii cetati bulgare Cepina (sec. XI-XIII) (rezervoare, biserici si alte cladiri), care a servit drept resedinta temporara despotului Slava. La circa 16 km vest de Velingrad este Yundola – o statiune montana situata la granita dintre muntii Rila si Rodopi. La 47 km. de oras se afla localitatea Belkemen (altitudine de 2.000 m) cu o baza sportiva de antrenament (partii de schi, Sali sportive acoperite).

 

Orasul Velingrad a fost supranumit in iulie 2009 capitala-SPA a Muntilor Balcani, fiind printre cele mai apreciate statiuni SPA din Europa. Principala atractie a acestei localitati este data de IZVOARELE TERMALE care au dus la transpormarea orasului intr-un centru de tratament cu prestigiu si renume international. Zona cuprinde circa 80 izvoare minerale cu unul din cele mai mari debite din tara – un total de circa 419 l./sec. Dintre acestea circa 14 sunt cu apa termala a caror temperatura variaza intre 26 si 80 °C. Apa are proprietati medicinale deosebite facand posibile terapii si proceduri benefice organismului uman, unele dintre ele unice in tara, cu efect de relaxare, de calmare si de intinerire. Apele captate din sectoarele Chepino si Kamenica Draginovo sunt clare, inodore si fara gust. In statiune exista posibilitati de tratament prin urmatoarele proceduri: consum al apelor minerale, bai si inhalatii. Efectul terapeutic al apelor este benefic atat pentru tratarea afectiunilor cat si pentru prevenirea diferitelor boli. Statiunea dispune de multiple centre SPA moderne si accesibile. In centrul orasului exista un strand cu apa minerala (o piscina pentru adulti si alta pentru copii), iar plaja este deschisa din mai pana in septembrie. Prinre alte baze de tratament gen “banya” enumeram: Karbonatnaya (de doamne), Velyova (construita inca in 1640 !), Kremnevaya (de barbati), de Radon, Serovodorodnaya, Gryazevaya.

Statiunea este renumita pentru tratamente ale afectiunilor aparatului locomotor, osteoporoza, fracturi de oase etc., dar si afectiuni ale sistemului nervos central si periferic, afectiuni cronice ale aparatului respirator. Boli ale tractului respirator: laringite cronice, faringite, sinuzita, bronsita, astm bronsic; Boli ale aparatului locomotor: artrita (genunchi, sold, etc); artrita (reumatoida, infectioasa); diverse accidente, boli profesionale (tendovaginitah, miozita, boli de vibratii etc.); Periferice ale sistemului nervos: nevralgii, nevrite, radiculite, plexites, diskopatity, boli care rezulta din cauza ranilor, efectele reziduale ale tulburarilor cerebrale, tulburari ale sistemului nervos; boli ginecologice: boli inflamatorii cronice ale organelor feminine.

boli metabolice endocrine: diabet, guta; boli de piele: urticarie, eczeme, dermatita, psoriazis vulgaris, si altele; boli cardiovasculare: hipertensiune arteriala, ateroscleroza, si alte arteriopatia; Boli ale aparatului digestiv: colelitiaza, ulcer peptic boala cu aciditate scazuta, colecistita cronica, hepatita. Tratamentul este contraindicat femeilor insarcinate.