Oferte Ski Bulgaria 2020, Serbia si Slovacia. Oferte Revelion 2020 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2020

Alege
Perioada

1

Tirol


98 - unitati de cazare

44 - statiuni , 13 - unitati de 5 stele , 54 - unitati de 4 stele , 23 - unitati de 3 stele , 2 - unitati de 2 stele

Tirol

 

               Tirol este un land al muntilor. Unii calatori considera ca Tirolul este atat de diferit de restul Austriei, incat poti crede ca ai trecut in alta tara. Tirolezii sunt oameni severi si mandri, oameni de munte, oameni cu care viata nu a fost la fel de blanda cum a fost de exemplu cu cei din landul Salzburg. Caracterul oamenilor s-a format ca urmare a conditiilor grele de viata impuse de Alpi – oameni de cuvant, oameni ce stiu sa aprecieze darurile naturii si stiu sa respecte muntele. In zona Tirolului Alpii sunt regi. Puteti admira stramtori spectaculoase, va puteti bucura de partii unice de schi, puteti face o petrecere pe cinste cu oamenii zonei, puteti vizita munti incununati de nea, ghetari si torente navalnice ce coboara din munte. Frumusetea Tirolului a fost facuta cunoscuta si cu ocazia organizarii de 2 ori in acest land a Jocurilor Olimpice de Iarna. Daca doriti sa explorati acest land, va recomandam vizitarea:

  • orasului Innsbruck cu splendorile Sfantului Imperiu Roman; Goldenes Dachl, platoul Hungergurg cu ametitoarea-i priveliste asupra Innsbruck-ului (se ajunge cu funicularul)
  •  Valea Stubaital cu circa 80 ghetari sclipitori impresurati de-a lungul celor 40 km ai vaii
  •  Orasul Kitzbuhel cu centrul istoric si faimoasa coborare de schi Hahnenkam
  • regiunile de schi din jurul orasului Innsbruck, St. Anton sau Kitzbuhel, Ischgl - una din cele mai luxoase statiuni de schi (langa granita cu Elvetia), unde puteti vedea si Alpinarium
  • Castelul Schloss Ambras (impresionante colectii de curiozitati medievale), Castelul Burg Landeck, Orasul medieval al sticlarilor – Rattenberg si o multime de muzee, cetati si biserici
  • multiple drumuri alpine din zona Tirolului, ce pot fi vizitate in sezonul cald (informatii complete regasiti la centrele de informare turistica din zona in care aveti cazare)

          

Date Generale despre Austria.

            Pentru a fi mai usor de inteles si de “vizualizat” aceasta tara vom incerca o comparatie intre Romania si Austria, din punct de vedere strict geografic. Austria are o suprafata de circa 3 ori mai mica decat Romania, si anume de 82.444 km². Populatia Austriei este la fel – de circa 3 ori mai mica decat a Romaniei 8,2 mln. locuitori. Majoritatea (aproape 2 mln.) locuiesc in capitala tarii – Viena. Austria este o tara situata in inima Europei, avand in circulatie moneda europeana – EURO. Principalele industrii sunt cele de produse chimice, echipamente de comunicatii, constructii, alimentara, prelucrarea lemnului si a cherestelei, masini, hartie si carton, autovehicule si piese, turism.

            Din punct de vedere al formei guvernamentale Austria este republica federala. Exista 9 diviziuni administrative, asa numitele LAND-uri. Constitutia a fost ultima data revizuita si reintegrata in 1945, lucru ce confirma stabilitatea legislativa si politica a tarii. Religia principala este cea romano-catolica. Principala limba vorbita este germana, desi in land-ul Carintia limba oficiala este si slovena, iar in land-ul Burgenland – croata si maghiara. Austria este una din cele mai curate si ingrijite tari din Europa. Acest lucru se datoreaza si faptului ca 80% din produsele din sticla se recicleaza, de asemenea si produsele din hartie si carton; nivelul de poluare este foarte redus.

            Turismul este una din cele mai importante ramuri ale industriei. Impresia generata de Austria este cea a unei mari statiuni, primitoare si impresionante. Spre deosebire de Romania in care exista doar cateva regiuni exploatate la capacitate maxima din punct de vedere turistic (precum statiunile turistice de pe Valea Prahovei) in Austria s-a investit in toate zonele tarii. Circa ¾ din suprafara Austriei este ocupata de Alpi. Toate vaile sunt presarate de statiuni mici, sate austriece cochete, cu stradute pline de flori si oameni care te saluta fara a te cunoaste, stradute pline de restaurante si “apres-ski”. Veti fi transpusi intr-o alta lume – lumea ospitalitatii, in care gospodina casei va va servi preparatele delicioase intr-un costum traditional specific zonei, iar Dvs va veti putea delecta de organizarea impecabila a vietii. In Austria exista cateva statiuni/orase “vedete” in lumea sporturilor. Dar cele mai renumite nu sunt statiunile in sine, ci zonele de schi. Exista cateva zone de schi celebre pe plan international, a caror organizare si mentenanta impecabila atrag milioane de turisti anual. Printre aceste zone se numara zona alpina de schi de la Zell am See si Kaprun, zona Saalbach-Hintertall, zona din jurul orasului Innsbruck, St. Anton s.a. Dar retineti ca 99% din satele Austriece din zona alpina beneficiaza de partii de ski amenajate. Prin urmare va puteti delecta cu ospitalitatea austriaca in orice regiune a tarii, bucurandu-va de schi si in satul/statiune in care ati ales cazarea. Printr-o retea inteligenta de transport in comun (tren, autocar si chiar telecabine) puteti ajunge cu usurinta in localitatile vecine si va puteti bucura de multiple alte partii de schi, fara a depune eforturi exagerate. Acelasi lucru este valabil si pentru iubitorii sporturilor de vara, iubitorii de drumetii sau a jocului de golf. Nu uitati de splendidele bai termale sub cerul liber, de posibilitatile de innot sau de rafting, de sarituri cu parapanta sau de alpinism. O experienta unica o reprezinta plimbarile romantice cu barca pe lacurile Austriece, precum si vizitarea cu autoturismul sau motocicleta a spectaculosului drum alpin “Grossglockner Hochalpenstrasse” ce duce spre cel mai inalt varf al Austriei ghetarul de la baza acestuia – Grossglockner. Nu uitati sa va recreati pe malurile celui mai mare fluviu al Europei – Dunarea, si sa admirati frumusetea afluentilor sai - Inn, Salzach si Enns. Iar vizitarea Austriei va fi completata de vizitarea oraselor cu importanta istorica emnificativa: Viena, Salzburg, Graz, Linz, Innsbruck.