Oferte Ski Bulgaria 2020, Serbia si Slovacia. Oferte Revelion 2020 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2020

Alege
Perioada

1

Stiria


17 - unitati de cazare

15 - statiuni 4 - unitati de 4 stele , 2 - unitati de 3 stele

Stiria

 

            Unul din cele mai interesante si surprinzatoare dintre land-urile austriece este Stiria (Streiermark). Ierni romantice petrecute in fata semineului, orasele decorate traditional in preajma sarbatorilor de Craciun, lacurile cu ape limpezi ademenitoare sunt doar cateva dintre caracteristicile land-ului. Veti regasi confortul si intimitatea pe care o cautati, va veti reumple de energie si va veti bucura de aer montan pur si rarefiat, de izvoare termale curative si de ospitalitatea austriaca. Stiria va ofera o combinatie captivanta de tezaure culturale si natura virgina. Nu ratati “rumul apelor”– Steirische Wasserstrasse, sau “drumul fierului” - Steirische Eisenstrasse. De o frumusete aparte se bucura zona Ausee, in apropiere de Bad Ausee fiind frumoasele lacuri Toplitzsee, Grundlsee, Atausseer See.

            Capitala landului – orasul Graz – este al doilea oras ca marime din Austria si atrage tot mai multi turisti prin nenumaratele evenimente culturale, fiind capitala culturii in 2003. Orasul in stil renascentist este unul din cele mai bine pastrate din Europa (Grazul a fost o perioada capitala). Odata ajunsi in Graz nu pierdeti vizitarea complexului insular Murinsel si a Kunsthaus. Daca doriti sa petreceti Craciunul in acest oras, aflati ca de Craciun orasul se transform antr-un targ, in care se tin o multime de spectacole si in care puteti gasi obiecte inedite.  

            In fiecare coltisor al Stiriei puteti descoperi ceva nou si unic, puteti admira natura practicand ciclismul sau drumetiile, va puteti plimba pe lacurile cu apa cristalina sau puteti schia, puteti vizita manastiri, biserici impresionante si muzee. In Stiria orientala veti regasi cateva centre moderne de wellness ce utilizeaza apa termala. Puteti vizita unul din cele mai vechi si inca venerate centre de pelerinaj religios catolic la Mariazell. Printre alte puncte de interes turistic mentionam: Leibnitz (podgorii de vin), Riegersburg, Erzberg, herghelia de lipitani Piber, manastirea Admont, Barenschutzklamm.

          

Date Generale despre Austria

            Pentru a fi mai usor de inteles si de “vizualizat” aceasta tara vom incerca o comparatie intre Romania si Austria, din punct de vedere strict geografic. Austria are o suprafata de circa 3 ori mai mica decat Romania, si anume de 82.444 km². Populatia Austriei este la fel – de circa 3 ori mai mica decat a Romaniei 8,2 mln. locuitori. Majoritatea (aproape 2 mln.) locuiesc in capitala tarii – Viena. Austria este o tara situata in inima Europei, avand in circulatie moneda europeana – EURO. Principalele industrii sunt cele de produse chimice, echipamente de comunicatii, constructii, alimentara, prelucrarea lemnului si a cherestelei, masini, hartie si carton, autovehicule si piese, turism.

            Din punct de vedere al formei guvernamentale Austria este republica federala. Exista 9 diviziuni administrative, asa numitele LAND-uri. Constitutia a fost ultima data revizuita si reintegrata in 1945, lucru ce confirma stabilitatea legislativa si politica a tarii. Religia principala este cea romano-catolica. Principala limba vorbita este germana, desi in land-ul Carintia limba oficiala este si slovena, iar in land-ul Burgenland – croata si maghiara. Austria este una din cele mai curate si ingrijite tari din Europa. Acest lucru se datoreaza si faptului ca 80% din produsele din sticla se recicleaza, de asemenea si produsele din hartie si carton; nivelul de poluare este foarte redus.

            Turismul este una din cele mai importante ramuri ale industriei. Impresia generata de Austria este cea a unei mari statiuni, primitoare si impresionante. Spre deosebire de Romania in care exista doar cateva regiuni exploatate la capacitate maxima din punct de vedere turistic (precum statiunile turistice de pe Valea Prahovei) in Austria s-a investit in toate zonele tarii. Circa ¾ din suprafara Austriei este ocupata de Alpi. Toate vaile sunt presarate de statiuni mici, sate austriece cochete, cu stradute pline de flori si oameni care te saluta fara a te cunoaste, stradute pline de restaurante si “apres-ski”. Veti fi transpusi intr-o alta lume – lumea ospitalitatii, in care gospodina casei va va servi preparatele delicioase intr-un costum traditional specific zonei, iar Dvs va veti putea delecta de organizarea impecabila a vietii. In Austria exista cateva statiuni/orase “vedete” in lumea sporturilor. Dar cele mai renumite nu sunt statiunile in sine, ci zonele de schi. Exista cateva zone de schi celebre pe plan international, a caror organizare si mentenanta impecabila atrag milioane de turisti anual. Printre aceste zone se numara zona alpina de schi de la Zell am See si Kaprun, zona Saalbach-Hintertall, zona din jurul orasului Innsbruck, St. Anton s.a. Dar retineti ca 99% din satele Austriece din zona alpina beneficiaza de partii de ski amenajate. Prin urmare va puteti delecta cu ospitalitatea austriaca in orice regiune a tarii, bucurandu-va de schi si in satul/statiune in care ati ales cazarea. Printr-o retea inteligenta de transport in comun (tren, autocar si chiar telecabine) puteti ajunge cu usurinta in localitatile vecine si va puteti bucura de multiple alte partii de schi, fara a depune eforturi exagerate. Acelasi lucru este valabil si pentru iubitorii sporturilor de vara, iubitorii de drumetii sau a jocului de golf. Nu uitati de splendidele bai termale sub cerul liber, de posibilitatile de innot sau de rafting, de sarituri cu parapanta sau de alpinism. O experienta unica o reprezinta plimbarile romantice cu barca pe lacurile Austriece, precum si vizitarea cu autoturismul sau motocicleta a spectaculosului drum alpin “Grossglockner Hochalpenstrasse” ce duce spre cel mai inalt varf al Austriei ghetarul de la baza acestuia – Grossglockner. Nu uitati sa va recreati pe malurile celui mai mare fluviu al Europei – Dunarea, si sa admirati frumusetea afluentilor sai - Inn, Salzach si Enns. Iar vizitarea Austriei va fi completata de vizitarea oraselor cu importanta istorica emnificativa: Viena, Salzburg, Graz, Linz, Innsbruck. In una din brosurile Austriei se mentioneaza ca turismul in Austria este pentru oameni “solvabili”. Organizarea germana, spectaculozitatea peisajelor si serviciile impecabile insa merita toti banii!