Oferte Ski Bulgaria. Oferte Revelion 2024 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Kyustendil


Kyustendil

Altitudine: 560m

  Aflata la circa 470 km. de Bucuresti statiunea balneo Kyustendil din Bulgaria este considerata cea mai mare statiune balneoclimaterica din tara. Distanta fata de granita cu Macedonia este de numai 22 km. si fata de capitala tarii Sofia este de 80 mk. Orasul statiune este inconjurat de livezi de fructe si plantatii de tutun. Zona in care se afla orasul a fost supranumita Livada Bulgariei, fiind impanzita de livezi de cirese, mere, pruni etc. In acelasi timp orasul este unul din cele mai vechi orase din tara, avand o bogata istorie si izvoare minerale binefacatoare. Traci au populat aceste teritorii inca din secolul IV I.H. iar romanii mult mai tarziu au decis construirea aici a statiunii balneare Pautalia – cunoscuta ca cea mai buna statiune balneara de pe teritoriul Imperiului Roman. In oras erau bai romane care ofereau tratamente pentru ofiterii romani si superiorii lor. Acolo a fost construita o baza enorma de tratament, iar cea mai cunoscuta baza de tratament era Asklepey. Prezenta izvoarelor minerale a dus la aprecierea continua a statiunii. Descoperirile arheologice din zona au scos la lumina peste 900 tipuri de monede, care pot fi admirate in Muzeul de Istorie Kyustendil. Si in secolele care au urmat statiunea s-a bucurat de o crestere continua, pe timpul dominatiei otomane in statiune fiind construite 12 bai, dintre care pana in zilele noastre s-au pastrat doar 3.

 

Apele minerale din zona sunt limpezi si incolore, usor mineralizate, avand o temperatura medie de 73°C. In Kiuestendil si zonele invecinate sunt circa 40 izvoare minerale. Se ofera tratamente cu ape termale, bai, spalaturi si inhalatii. Apa este utilizata si intern pentru tratamentul intoxicatiilor cronice cu metale grele si substante radioactive. Inhalatiile sunt recomandate tratarii afectiunilor traheei. Diverse aplicatii locale ajuta la tratarea afectiunilor locomotorii, traumatismelor, afectiunilor ginecologice sau urologice, boli profesionale si de piele. Deci in statiune se pot trata afectiunie ale sistemului nervos central si periferic, afectiuni ale aparatului locomotor, respirator si boli ginecologice.

In afara de punctele turistice de importanta istorica, in zona se poate vizita parcul Hisarlika cu ruinele cetatii; in zona exista cateva trasee turistice montane, avand punctul de pornire la “Trite Buki” la altitudinea de circa 1.550 m. Podul Kadin (Nevestin) se afla la circa 13 km. sud-est de Kyustendil. Turistii pot de asemenea vizita manastirea Zemen din zona.