Oferte Ski Bulgaria 2020, Serbia si Slovacia. Oferte Revelion 2020 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2020

Alege
Perioada

1

Italia


140 - unitati de cazare

15 - statiuni 26 - unitati de 4 stele , 105 - unitati de 3 stele , 2 - unitati de 2 stele

Italia

 

Zonele de ski din Muntii Alpi Italieni sunt concentrate in partea de nord a Italiei, in zone cu altitudini intre 860 - 2650 m, in 5 regiuni: Veneto, Trentino - Tirolul de Sud, Lombardia, Piemonte si Valle d'Aosta.

 

    SKI ITALIA 2017 -2018

Informatii succinte despre principalele zone de schi din Italia .

 

Ski Pusteria - In zona Alta Pusteria domina Cross-country-ul, cu mai mult de 200 de km de pârtii potrivite pentru fiecare tip de schior (incepator, mediu sau avansat).

Centrul de Nordic Skinng este in Dobbiaco, zona care a gazduit deja de patru ori Cupa Mondială de Cross Country.
CondiÅ£iile ideale de zăpadă de pe partii sunt motivul pentru gazdiurea în fiecare an a Campionatului Mondial de Snowboard.
Dar "în umbra" celor “Tre Cime” există o mulÅ£ime de posibilităţi de schi alpin, de asemenea.
Există sapte statiuni de schi in Alta Pusteria: Elmo Monte (Sesto), Rossa Croda (Sesto), Waldheim Sesto, Monte Baranci (San Candido), Dobbiaco Rienza, Passo Monte Croce şi Braies.
Cea mai importante zona de schi este Sesto; de acolo instalatiile de transport pe cablu duc schiorii pe platoul Croda Rossa (Rotwand 2000 m), sub varfurile celor Tre Cime, sau pe partea opusa a platoului sub Monte Elmo (platou la 2050 m, vârf la 2433m).
Printre pârtiile care merită menÅ£ionate amintim partia Raut, cu o lungime aproximativa de 3,8 km, cunoscuta si sub numele de "Direttissima", cea mai lunga panta (4,75 km) pana la Versciacio, ÅŸi traseul negru Hahnspiel-Eck pana la Cabana Larch.
Zona de achi Alta Pusteria face parte din Dolomiti – Superski; după achiziÅ£ionarea skipass-ului special, schiorii se mucura de posibilitatea de a schia în 12 zone distincte, cu mai mult de 1200 km de partie.
Autobuzele speciale ii duc pe schiori pana la Plan de Corones ÅŸi Alta Badia, foarte bine conectate cu statiunile din Sella Ronda.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.407 m ;
- altitudine baza: 1.100 m.
Partii de schi :
- total : 43 (55 km)
- traseu albastru (incepatori) : 16
- traseu rosu (intermediar) : 21
- traseu negru (avansat) : 6
- 4 patinoare
- 6 partii pentru sanius
- 19 partii pentru Cross – Country cu o lungime totala de 200 km.
Total instalatii pe cablu : 28
- telecabina : 1
- gongola : 3
- telescaun : 6
- ski lift : 18
Ski in Cortina D-Ampezo.
In 1956 Cortina a gazduit a saptea editie a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Facilitătile construite la momentul respectiv (imensul Stadion Olimpic de gheaţă, două piste artificiale de gheaţă si ski- jump-ul din Zuel) sunt încă în uz astăzi.
Skipass-ul World Cortina include urmatoarele statiuni: Cortina, San Vito di Cadore, Auronzo ÅŸi Misurina.
Există, de asemenea, posibilitatea de a achiziÅ£iona Skipass-ul Dolomiti Superski, care faciliteaza accesul in 12 regiuni, cu 1220 km de pârtii.
Statiunea de schi este conectata prin intermediul unui Skibus cu Civetta ÅŸi Alta Pusteria, ÅŸi prin Arabba cu zonele de schi din Sella Ronda.
Cea mai mare parte a partiilor este situata pe masivul Tofane (3 244m); telecabina  uniste Cortina cu Faloria, in apropiere de Monte Cristallo.
Zona dintre Auronzo ÅŸi Misurina este aleasa de iubitorii de cross-country, ÅŸi, de asemenea, de admiratorii peisajelor pitoresti ÅŸi linistii găsite în jurul celor două lacuri minunate.
În afară de Cupa Mondiala FIS, există numeroase evenimente organizate aici, ca de exemplu curling ÅŸi meciurile de hochei pe gheaţă, bob, maratonul de schi Dobbiaco - Cortina sau concursurile de Polo pe zăpadă iarna.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.930 m ;
- altitudine baza: 1.050 m.
Partii de schi :
- total : 78 (110 km)
- traseu albastru (incepatori) : 45
- traseu rosu (intermediar) : 26
- traseu negru (avansat) : 7
Harta partii schii Cortina d'Ampezzo:
Total instalatii pe cablu : 51
- telecabina : 6
- telescaun : 29
- ski lift : 16
Ski in Plan de Corones - Kronplatz.
Schiorii mai avansati isi pot verifica aptitudinile pe 6 trasee negre, în special pe Hernegg, de 5,1 km lungime, cu nivel de 1320 m si inclinare de până la 68%, scurt (366 m), dar foarte exigent si mentinut perfect sau pe recent inaugurata Piculin de 2 km lungime.
Pentru cei care nu au schiat suficient în timpul zilei, partiile Guttenberg si Panorama le stau la dispozitie pana la ora 22.00 (cu nocturna).
Peste 40 de cabane tradiţionale, 300 de hoteluri si o multime de restaurante vor face vacanta dvs. cu adevărat de neuitat.
Numeroase locuri après-ski sunt situate în sate, dar, de asemenea, pe partii ; restaurante din apropierea teleschiurilor sunt populare atât în rândul turistilor cat si al localnicilor. Va recomandam "K1" la Riscote, lângă Brunico, de asemenea, Skistadl în Valdaora ÅŸi La Scodada în S. Vigilio di Marebbe.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.275 m ;
- altitudine baza: 1.440 m.
Partii de schi :
- total : 40 (105 km)
- traseu albastru (incepatori) : 23 (52 km)
- traseu rosu (intermediar) : 11 (27 km)
- traseu negru (avansat) : 6 (26 km)
Exista de asemenea 190 km de Cross – country.
Snowpark Kronplatz (situat in apropiere de partia Belvedere): suprafata – 58.300 m², lungime – 750 – 800 m, latime – 170 m, punct de pornire – 2.230 m.
Harta partii schi Plan de Coronbes - Kronplatz:
Total instalatii pe cablu : 30
- gondola : 19
- telescaun : 6
- ski lift : 5
Ski in Val Gardena
Gratie bunei sale conexiuni cu Dolomiti Superski, cel mai mare carusel de schi din lume, ÅŸi situarii in apropierea zonei Alpe di Siusi, Val Gardena este El Dorado-ul tuturor iubitorilor sporturilor de iarna. Cu Skipass-ul Dolomiti Superski aveÅ£i acces la toate instalatiile pe cablu din DolomiÅ£i, cu 500 km de pârtii interconectate din jurul Grupului Sella ÅŸi un total de 1.220 km pârtii în 12 statiuni de schi diferite. Iubitorii de schi pot alege: pante abrupte, line sau extrem de dificile. In acesta minunata vale alpina veti avea acces la cele mai moderne instalatii pe cablu si la cele mai romantice cabane alpine.
Val Gardena ofera 175 km de pârtii, cu 83 de teleschiuri ÅŸi 115 km de trasee de cross country.
Turul Sella Ronda, începând de la Val Gardena, cuprinde 26 km de trasee care pot fi strabatute într-o singură zi. Urcarile nu sunt o problemă gratie instalatiilor pe cablu moderne ÅŸi confortului dat de pachetul Skipass Dolomiti Superski. Expertii pot parcurge câÅ£iva kilometri in plus fata de Sella Ronda (de exemplu exigentul traseu Porta Vescovo din Arabba). Turul Sella Ronda ar trebui să fie planificat în mod corespunzător. Este nevoie de aproximativ ÅŸase ore pentru a fi parcurs. Deci, asiguraÅ£i-vă că incepeti dimineaÅ£a devreme si ca ajungeti la timp la ultima instalatie pe cablu, după-amiaza (trasee sunt închise în mod oficial după ora 17). In Sella Ronda se poate schia in sensul acelor de ceasornic sau invers.
Alte activităţi posibile în Val Gardena:
- alpinism în DolomiÅ£i este ceva foarte special; alegerea rutelor este variata, dar majoritatea oferă o combinaÅ£ie de peisaje unice, cu urcări relativ scurte ÅŸi pârtii fantastice;
- plimbari cu sania trasă de cai pe poteci pline de zapada, facand din vacanta dvs.o poveste romantica de iarnă. Puncte de plecare pentru plimbarile cu sania trasa de cai este statia telecabinei din Alpe di Siusi si cea de pe Monte Pana.
BucuraÅ£i-vă de "apres ski": o seară petrecuta cu noi prieteni intr-o atmosfera unica, încercând mâncăruri locale si vin din Tirolul de Sud, cu muzică bună ÅŸi cântece tradiÅ£ionale din zonă.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.518 m ;
- altitudine baza: 1.236 m.
Partii de schi :
- total : 98 (175 km)
- traseu albastru (incepatori) : 22 (52 km)
- traseu rosu (intermediar) : 67 (105 km)
- traseu negru (avansat) : 9 (18 km)
Total instalatii pe cablu : 84
- gondola : 10
- telescaun : 38
- ski lift : 36
Ski in zona Plose 
Pentru cei care iubesc sporturile de iarna, Plose reprezinta destinaÅ£ia finală din cadrul caruselului Dolomiti Superski, oferind: 9 instalatii moderne de transport pe cablu, 40 de km de pârtii cu zapada garantata pentru toate nivelurile de dificultate de la incepator la avansat. In plus, ofera multe trasee de cross - country, un parc de distracÅ£ii - Snow Island, trasee de iarnă ÅŸi o varietate de cabane ÅŸi restaurante originale.
Plose este locul de origine al celebrului "Trametsch", cea mai lungă partie de schi pregătita în Tirolul de Sud, cu o lungime de 9 km ÅŸi o diferenta de nivel de 1.400 m – este o reală provocare pentru toÅ£i schiorii! Plose este statiunea ideala pentru întreaga familie ÅŸi pentru toate nivelurile de schiori si tipurile de schi: schi alpin, cross - country, snowboard. Pe snowboarderi ii asteapta un mare parc de distractii, cu trambuline, quarter - pipes, balustrade ÅŸi boardercross pregătite zilnic de echipa Snow Island.
Cei care nu schiaza si familiile cu copii mici pot lua parte la toate numeroase alte activităţi care, impreuna cu compactitatea zonei de ski, va vor oferi tuturor o vacanta de neuitat.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.512 m ;
- altitudine baza: 1.067 m.
Partii de schi :
- total : 40 km
- traseu albastru (incepatori) : 9 km
- traseu rosu (intermediar) : 22 km
- traseu negru (avansat) : 9 km
Total instalatii pe cablu : 10
- gondola : 1
- telescaun : 7
- ski lift : 2
Ski Alpe di Siusi 
Sunt 13 pârtii. Zona este conectata cu Val Gardena, ca parte a zonei Dolomiti Superski. Această conexiune ofera schiorilor 175 km de pârtii, 83 de instalatii de transport pe cablu ÅŸi 102 km de trasee de cross country. Pentru snowboarderi, există un parc si un half-pipe. Aproximativ un sfert din pârtiile din Alpe di Siusi sunt acoperite de zăpadă artificiala. Cel mai apropiat aeroport este la Bolzano (numai zboruri charter) ÅŸi cea mai apropiată gară este Bolzano.
Zona Alpe di Siusi include urmatoarele statiuni: Castelrotto/ Kastelruth (1.060 m), Siusi (1.000 m), Fiè (880 m). Toate acestea sunt strajuite de Alpe di Siusi ÅŸi de Masivul Sciliar. Gratie celor 60 de km de pârtii ÅŸi celor 23 de instalatii moderne de transport pe cablu, Alpe di Siusi este locul ideal atat pentru schiorii alpini si snowboarderi, cat si pentru iubitorii de sculptura in gheata si zapada. Gratie lătimii si lipsei de copaci de pe partii, acestea sunt deosebit de sigure pentru incepatori, oferind în acelaÅŸi timp conditii bune si distractie schiorilor mai avansati.
Schi tur in toate zonele din Alpe di Siusi:
O zi de schi-tur (nivel de dificultate mediu) în jurul celor mai frumoase locuri din zona include: Bullaccia (2.130 m), Spitzbühel (1.935 m), Panorama (2.009 m, o partie mare, de dificultate medie, în apropiere de parcarea Compatsch ÅŸi conectata cu toate instalatiile de transport pe cablu din Alpe di Siusi), Punta d'Oro (2.249 m), Williamshütte (2.100 m) ÅŸi Piz (2.005 m).
Snowboard:
Snowboarderii isi pot testa abilităţile în parcul Laurin, cu 4 partii de nivel intermediar si 1 de mare viteză. Toate sunt conectate cu toate instalatiile de transport pe cablu din Alpe di Siusi.
Cross-country:
Åžapte trasee cu benzi duble sau cvadruple (60 km în total), păstrate întotdeauna în cele mai bune condiÅ£ii atât pentru pas alternativ cat ÅŸi pentru patinaj, pentru toate nivele de dificultate.
Schi ÅŸi mai mult de atat:
Pentru toţi cei care doresc să se bucure de de peisajele de iarna linistitoare, Alpe di Siusi ofera mai mult de 30 de km de trasee acoperite cu zăpadă, care sunt ideale pentru drumetii, pentru a admira frumuseţea naturii pe timp de iarna.
Dacă doriÅ£i să va distrati, de ce sa nu încercaÅ£i una din cele ÅŸapte pârtii destinate saniutelor (cu lungimi de la 1,4 la 4,7 km)? La baza partiilor aveti posibilitatea sa inchiriati saniute.
Cei care iubesc patinajul pot merge la lacul Fiè. Pe cei mai romantici ii asteapta o experienta de neuitat: o plimbare cu trasura.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.220 m ;
- altitudine baza: 1.060 m.
Partii de schi :
- total : 60 km
- traseu albastru (incepatori) : 18 km
- traseu rosu (intermediar) : 40 km
- traseu negru (avansat) : 2 km
Total instalatii pe cablu : 24
- gondola : 2
- telescaun : 17
- ski lift : 5
Ski in Val di Fassa
Cu greu ne putem imagina o locatie mai bună în Dolomiti decat Val di Fassa (cuprinde localitatile Campitello di Fassa, Alba di Canazei, Canazei, Moena, Pozza di Fassa). Este înconjurata de cele mai pitoreÅŸti munÅ£i Dolomiti - Marmolada ÅŸi Sella la est, în timp ce "Sassolungo" ÅŸi "Catinaccio" strajuiesc partea opusă.
Un capăt al văii este situat in apropiere de centrul de schi Latemar (Val di Fiemme), celălalt capăt este conectat cu Sella Ronda, oferind astfel acces direct la schi pe gheţarul Marmolada (Arabba) şi in zonele de schi din Val Gardena şi Alta Badia.
Valea păstrează caracterul său magic de tara de basm, cu case vechi şi rustice din lemn. Numeroase hoteluri din zona pun la dispozitia clientilor centre de wellness; Eghes Wellness Center si piscina din Canazei fac din sejurul dvs. In zona o adevarata experienta de relaxare şi bunăstare.
Principalul oraÅŸ al văii este Canazei (1.460 m), care impreuna cu vecinul Campitello di Fassa (1.440 m), reprezinta unul din cele patru colÅ£uri ale celebrei "Sella Ronda". Celelalte sunt: Alba, la poalele muntelui Ciampac (2.100 m); Mazzin, Pozza di Fassa (1.320 m), sub muntele Buffaure di Sopra (2.213 m); ÅŸi Vigo di Fassa (1.390 m), cu partiile de pe Ciampedie (2.000 m). Din Vigo di Fassa, se poate ajunge cu autobuzul la zona de schi din jurul lacului Carezza. Statiunea Passo Carezza este inclusa în preÅ£ul de skipass-ului standard.
La capatul văii se află oraşul Moena (1.200 m), cu partii pe Alpe Lusia - Passo San Pellegrino, statiuni de schi care fac parte din zona de schi Tre Valli.
Pentru a admira din plin panorama spectaculoasă a Dolomitilor, se poate lua telecabina pana la Sass Pordoi (2.950 m).
Exista 13 trasee pentru cross – country, cu o lungime totala de 48 km; în general, întreaga zonă este potrivită pentru off-piste ÅŸi snowboard.
Parcuri de zapada: Belvedere Canazei, Col Rodella, Lusia Moena si S. Pellegrino.
Pe timpul iernii există numeroase concursuri organizate în Val di Fassa. Cele mai populare sunt:
Marcialonga: 70 km de maraton de schi din Moena la Cavalese în Val di Fassa, în ianuarie;
Sellaronda: marathon de ski (pe timp de noapte in jururl masivului Sella), în luna februarie;
Scufoneda: concurs pe stil vechi, în luna februarie.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.640 m ;
- altitudine baza: 1.250 m.
Partii de schi :
- total : 115 (223 km)
- traseu albastru (incepatori) : 50
- traseu rosu (intermediar) : 57
- traseu negru (avansat) : 8
Alpe Lusia (1.370 – 2.340 m)
- traseu albastru (incepatori) : 12 km
- traseu rosu (intermediar) : 8 km
- traseu negru (avansat) : 4 km
Tre Valli (1.190 – 2.513 m)
- traseu albastru (incepatori) : 43 km
- traseu rosu (intermediar) : 46 km
- traseu negru (avansat) : 11 km
Karersee (1.600 – 2.125 m)
- traseu albastru (incepatori) : 16 km
- traseu rosu (intermediar) : 14 km
- traseu negru (avansat) : 5 km
Buffaure - Ciampac (1.320 – 2.428 m)
- traseu albastru (incepatori) : 2.25 km
- traseu rosu (intermediar) : 24.60 km
- traseu negru (avansat) : 4.65 km
Total instalatii pe cablu : 86
- telecabina: 6
- gondola : 10
- telescaun : 44
- ski lift : 25
- transportor: 1
Ski Val di Fiemme 
În jurul Lacului Tesero (900 m) se intind traseele centrului de cross-country, care urmează să găzduiască Campionatul Mondial de Nordic Skiing în 2013.
De la Panchià (984 m) ÅŸi Predazzo (1.018 m) există acces direct la Gruppo di Latemar cu iconicele turnuri Latemar (2.814 m). Desi vârfurile lantului Latemar sunt situate la frontiera administrativă între provinciile Bolzano ÅŸi Trento, zona de schi Latemar este împărtita în: partiile de pe versantul sudic lângă Pampeago - Alpe di Pampeago (1.757 m) si cele de pe versantul nordic lângă Obereggen (Alto Adige).
Există un singur skipass pentru ambele zone, iar skipass-ul emis în Val di Fiemme include si statiunea de schi Obereggen.
Situat la 5 km de Predazzo, Bellamonte (1.373 m) oferă acces la partiile de pe versantul sudic al Alpe Lusia si apoi la zona de schi Tre Valli (Alpe Lusia, San Pellegrino, Falcade).
Există două parcuri naturale în vale, Muntele Corno ÅŸi Parcul Natural Paneveggio, al doilea facut celebru gratie legaturii sale cu numele Stradivarius (lemnul de molid rosu din padurile din Paneveggio a fost folosit pentru a obÅ£ine cel mai bun sunet al instrumentelor Stradivarius).
Val di Fiemme – Obereggen includ: Cermìs Alpe, centrul de schi Latemar, Bellamonte - Alpe Lusia, Rolle, Lavazè – Oclini.
4 centre de cross – country: Lavazè (80 km), Lago di Tesero (10 km), Bellamonte (6 km) si Marcialonga de la Predazzo la Molina di Fiemme (16 km).
4 snowpark-uri: proiectul de snowboard Obereggen (Obereggen), parcul Morea (Bellamonte – Loc. Castelir), parcul Lusia (Moena) si parcul Rolle Rails (Passo Rolle).
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.145m ;
- altitudine baza: 1.415 m.
Partii de schi :
- total : 78 (151 km)
- traseu albastru (incepatori) : 32
- traseu rosu (intermediar) : 32
- traseu negru (avansat) : 14
Alpe del Cermis (860 – 2.250 m)
- traseu albastru (incepatori) : 10 km
- traseu rosu (intermediar) : 5 km
- traseu negru (avansat) : 9 km
Centrul de schi Latemar (1.540 – 2.415 m)
- traseu albastru (incepatori) : 10 km
- traseu rosu (intermediar) : 27 km
- traseu negru (avansat) : 6 km
Total instalatii pe cablu : 43
- gondola : 7
- telescaun : 28
- ski lift : 8
Ski Folgaria - Lavarone
Zona de schi vă oferă caruselul Skitour: aproximativ 70 de km de pârtii care sunt bine întreÅ£inute. Există două centre de schi: Passo Coe la 1.610 m altitudine cu 35 km de partii (care a găzduit Masters World Cup in 1997), ÅŸi Fort Cherle la 1.400 m cu 14 km de partii.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.500 m ;
- altitudine baza: 1.300 m.
Partii de schi :
- total : 90 km
- traseu albastru (incepatori) : 36 km
- traseu rosu (intermediar) : 44 km
- traseu negru (avansat) : 10 km
Total instalatii pe cablu : 31
- gondola : 1
- telescaun : 18
- ski lift : 12 
Ski in Zona Paganella -Muntele Paganella (2.125 m):
Oferă mai mult de 60 km de partii de schi cu grade de dificultate diferite. Zona de schi dispune de 19 instalatii avansate de transport pe cablu, pe deplin conectate, cu o capacitate de transport a 2.600 de persoane pe oră. Partiile au fost construite pe versanÅ£ii nord-vestici ai muntelui, începând de la 2.125 de metri in vârf ÅŸi pierzandu-se in pădurea verde de brad.
Traseele late si curbate, cu zăpadă constanta ÅŸi pregătite cu mare grijă pentru siguranta schiorilor, va stau la dispozitie în centre din Andalo la vest ÅŸi Fai della Paganella la nord. Punctul de excelenţă al Muntelui Paganella este renumitul "3-Tre", o pârtie care a văzut spectacole de neuitat ale campionilor legendari, cum ar fi Zeno Colo ÅŸi Celina Seghi, care, cu peste 40 de ani în urmă, au pus bazele celebrei Cupe Mondiale pe paretiile de pe Fai della Paganella.
Zona de schi Paganella indeplineste cerinÅ£ele oricarui tip de schior, gratie varietatii zone de schi, impartite in partii uÅŸoare, de dificultate medie ÅŸi partii pentru schiorii avansati. Capacitatea de a furniza zăpadă artificială pe toate aceste pârtii garanteaza posibilitatea de a schia din decembrie până la sfârÅŸitul sezonului. 95% din trasee pot fi acoperite cu zăpadă artificială, dacă este nevoie. Skipass-ul Paganella - Brenta face parte din "Skirama Dolomiti".
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.125 m ;
- altitudine baza: 1.040 m.
Partii de schi :
- total : 50 km
- traseu albastru (incepatori) : 15 km
- traseu rosu (intermediar) : 30 km
- traseu negru (avansat) : 5 km
Total instalatii pe cablu : 14
- gondola : 2
- telescaun : 12
Ski in Val di Sole (Folgarida - Marilleva)
Statiune mare cu 27 de instalatii de transport pe cablu (7 telegondole, 15 telescaune, 5 teleschiuri), care oferă schiorilor o impresionante diferenta de nivel pe verticala de 880 de metri.
Folgarida are 28 pârtii cu o lungime totală de 50 de kilometri. Este cea mai potrivită pentru schiori incepatori si snowboarderi, dar există si zone pentru experti ÅŸi intermediari. Există 47 km de trasee de cross – country in Folgarida. Pentru snowboarderi, sunt puse la dispozitie un parc si un half-pipe. Majoritatea pârtiilor sunt acoperite cu zăpadă artificiala. 
Cel mai apropiat aeroport este la Verona, iar timpul de transfer este de 2 ore. Cea mai apropiată gară este la Rovereto. 
Val di Sole (zona Folgarida-Marilleva) oferă 53 km de pârtii cu niveluri de dificultate diferite; toate sunt schiabile pe parcursul intregului sezon de iarna datorită unui sistem de zapada artificiala si sunt deservite de 27 de instalatii de transport pe cablu, ultra-moderne si eficiente. Val di Sole face parte din zona de schi, vasta ÅŸi complet echipata, Folgarida, Marilleva ÅŸi Madonna di Campiglio, care împreună oferă 120 km de partii aparÅ£inând sistemului Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Zona se mandreste, de asemenea, cu instructori de la trei ÅŸcoli de schi ÅŸi cu trei zone de jocuri pentru copii.
Folgarida este un oraÅŸ modern ÅŸi foarte bine integrat în Val di Sole, la 9 km de la Madonna di Campiglio. Are un patinoar ÅŸi o zona unde se poate schia pe timp de noapte (iluminata). Marilleva constă din două niveluri de structuri conectate printr-o telecabina: Marilleva 900 ÅŸi Marilleva 1400, care sunt punctle e de pornire ale instalatiilor de transport pe cablu. Marilleva include două mari complexe turistice, oferind o gamă completă de servicii, ÅŸi permite accesul direct la pârtiile de schi, plus Val Panciana-Marilleva Snowpark Halfpipe, partia Biancaneve (iluminata pe timp de noapte ÅŸi cu muzică live, pentru seri speciale pe zăpadă), ca precum ÅŸi multe alte posibilitati de distractie apres-ski.
Trenul Dolomiti Express leaga gara Trento cu Male, Daolasa, Dimaro ÅŸi Marilleva, ajungand până sus, la staÅ£iile de teleschi. Zona este dotata cu centre de inchiriere echipament de schi ÅŸi spatii speacial amenajate pentru depozitarea bagajelor; ofera de asemenea, gratuit, transport cu autobuzul intre staÅ£iile instalatiilor de transport pe cablu din Val di Sole.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.180 m ;
- altitudine baza: 900 m.
Partii de schi :
- total : 62 km
- traseu albastru (incepatori) : 12.70 km
- traseu rosu (intermediar) : 37.30 km
- traseu negru (avansat) : 12 km
Total instalatii pe cablu : 29
- gondola : 3
- telescaun : 19
- teleschi: 7
Ski Val Rendena - Campiglio
Cu 140 de instalatii de transport pe cablu ÅŸi 380 km de pârtii, Skirama Dolomiti Adamello - Brenta este una dintre cele mai importante zone de schi din sudul Alpilor.
Skirama Dolomiti include urmatoarele statiuni de schi: Madonna di Campiglio si Pinzolo în Val Rendena, Folgarida-
Marilleva, Peio ÅŸi Passo Tonale în Val di Sole, Ponte di Legno, Andalo-Fai della Paganella, Monte
Bondone ÅŸi Folgaria - Lavarone.
Skirama Dolomiti Adamello - Brenta oferă posibilitatea de schi din noiembrie până în aprilie, gratie
altitudinii partiilor (până la 2.500 m la Madonna di Campiglio ÅŸi 3.000m la Passo Tonale), precum ÅŸi gratie tehnologiei de top in materie de creare a zapezii artificiale.
Madonna di Campiglio este cea mai cunoscuta ÅŸi exclusiva zona de schi în Dolomitii Occidentali. Madonna este foarte bine conectata cu staÅ£iunile de schi Marilleva ÅŸi Folgarida, oferind împreună 47 de instalatii de transport pe cablu (cu o capacitate de transport de aproximativ 3.100 de persoane pe oră) ÅŸi 130 km de partii, un parc pentru snowboard de 50.000 mp ÅŸi 40 km pentru schi nordic. Instalatiile pe cablu permit libera circulaÅ£ie a turistilor peste tot în munÅ£i, facilitand si accesul la statiunile vecine - Folgarida ÅŸi Marilleva. Varietatea muntilor din jur le permit schiorilor ca, în timpul iernii, să schieze nenumărate partii de kilometri intregi, până la o altitudine de 2.600 de metri ÅŸi cu diferite grade de dificultate. Mai mult, schiorii pot pleca din centrul oraÅŸului ÅŸi se pot intoarce in acelasi punct, fără a-si da jos schiurile.Statiunea dispune de trasee interesante de cross - country (există o mulÅ£ime de trasee fermecător în împrejurimile minunate ale
Campo Carlo Magno).
Madonna di Campiglio (1.550 m) - perla Dolomitilor Brenta - situata in partea vestica a regiunii Trentino si pe partea nordica a vaii Rendena, in legatura cu Val di Sole, este o foarte celebra, eleganta ÅŸi
traditionala statiune de schi, situata în valea dintre Dolomitii Brenta ÅŸi gheÅ£arii
Adamello si Presanella. Gasim aici multe magazine, baruri, restaurante ÅŸi excelente posibilitati pentru viata de noapte. Este cea mai importanta statiune de schi si snowboard din Alpii italieni, atat din punct de vedere al infrastructurii schiabile, cat si a peisajului, traditiei si a ospitalitatii.
Madonna di Campiglio se distinge de rapid ÅŸi eficient intre celelalte statiuni de profil din Italia. Sistemul avansat de citire a ski-pass-urilor de la distanţă permite eliminarea cozilor de la statiile instalatiilor de transport pe cablu. Extinderea ÅŸi varietate partiilor, accesul usor la partii gratie instalatiilor pe cablu care pleaca direct din centrul oraÅŸului si legatura directa cuinstalatiile catre Folgarida-Marilleva, punand la dispozitia schiorilor o zona de ski mai mare, de 110 km de pârtii interconectate, fac din Madonna di Campiglio un adevărat paradis de schi.
Cross-country-ul este pentru cei care doresc să combine exercitiile fizice mai grele cu viteza moderată, în timp ce se bucură de peisajle împădurite din Parcul Natural Adamello - Brenta în Campo Carlo Magno. Trasee care încep aici sunt: Campo Scuola Mondifrà (uÅŸor) – 0.50 km, Baby (uÅŸor) - 3.5 km, Sprint (intermediar) – 7.5 km ÅŸi Cupa Mondială (dificil ) – 10.5 km. Mai mult decât atât, pe traseul de cross – counrty Carisolo este partia Frassanida de 5 km (echipata cu semne omologate, bai si camera pentru ceruire schiurilor).
Cei care un schiaza pot explora natura acoperita cu zăpadă din jurul statiunilor Val Rendena, în căutarea de noi trasee în văile din apropiere sau pana in varful muntelui. Alternativ, puteti alege o plimbare cu sania trasa de caini sau puteti incerca parapanta. În cele din urmă, pentru cei care doresc doar o plimbare linistita în pădure, fara a duce grija echipamentului de schi, exista poteci special amenajate în jurul statiunii Madonna di Campiglio.
Zona de schi Pinzolo - o staţiune turistică bine cunoscută situata la numai 10 km de la Madonna di Campiglio - este
faimosa pentru facilităţile sale rapide ÅŸi moderne de transport pe cablu, care ii duc pe schiori la Doss del Sabion, la o altitudine de 2.100 de metri. Pinzolo în sine are 40 de kilometri de pârtii special amenajate ÅŸi, împreună cu Madonna di Campiglio ÅŸi Marilleva – Folgarida, pun la dispozitia iubitorilor sporturilor de iarna 120 km de partii. Zăpada este
garantata pe parcursul intregului sezon. Partiile – toate cu nivel de dificultate peste medie - sunt de asemenea potrivite pentru începători, în timp ce pentru schiorii mai exigenti exista pârtii pentru potrivite pentru îmbunătăţirea tehnicii lor.
Pinzolo (800 m) - un sat tipic de munte situat la poalele Dolomitilor Brenta - impreună cu Madonna di Campiglio (transfer gratuit cu autobuzul) formeaza un centru turistic plin de viaţă, oferind o paleta larga de posibilitati
après schi. In statiune există baruri, restaurante tipice de munte ÅŸi pizzerii. Pinzolo oferă, de asemenea, alte
activităţi de iarnă precum trasee de cross-country, patinoare, sanii trase de caini.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.510 m ;
- altitudine baza: 1.256 m.
Partii de schi :
- total : 90 km
- traseu albastru (incepatori) : 17 (20 km)
- traseu rosu (intermediar) : 15 (60 km)
- traseu negru (avansat) : 5 (10 km)
Total instalatii pe cablu : 19
- gondola : 5
- telescaun : 11
- teleschi: 3
Ski in Tonale 
Statiunea Tonale este situata in Pasul Tonale, la granita regiunilor Trentino si Lombardia, la 1.800 m altitudine, la o ora distanta cu masina, de pe Brenner, de la iesirea San Michele.
Punctul forte al statiunii este Ghetarul Presena, situat la altitudinea de 3.000 m, unde se pot practica sporturile de iarna pe toata peritada anului; este zona de schi din Italia unde sezonul de schi si snowboard incepe cel mai repede si se termina cel mai tarziu.
Passo Tonale a fost folosita ca trecatoare inca din vremurile antice de locuitorii din Val di Sole si Val Camonica, oferind pana in ziua de azi o panorama fantastica catre Presenella, varfurile Vermiglio si stancile acoperite de zapada de la Busazza. 
In prezent acesta regiune dispune de cea mai complexa si diversificata paleta de unitati de cazare din toata Italia. 
Passo Tonale este parte a zonei de schi Adamello care include gheÅ£arul Presena, Temù ÅŸi Ponte di Legno. Passo Tonale pune la dispozitia iubitorilor sporturilor de iarna 80 km de pârtii. In materia de divertisment si viata de noapte, Passo Tonale pare un pic sumbru, insa răspunde cu succes tuturor bugetelor ÅŸi gusturilor. Preturile sunt rezonabile, insa alegerea destinaÅ£iilor de noapte este limitată.
Statiuni in apropiere de Passo Tonale: Ghetarul Presena (4 km), Ponte di Legno (5 km), Peio (10 km), Temù (10 km), Santa Caterina Valfurva (15 km).
Gruparea Passo Tonale, ghetarul Presena, Ponte di Legno ÅŸi Temù este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase colectii ale Lombardiei, cu cel mai mare număr de partii ÅŸi cu cele mai moderne facilitati.
PuteÅ£i schia pe mai mult de 100 km de pârtii ÅŸi pe 50 km de trasee de cross-country, situate între 1.150 ÅŸi 3100 m altitudine, într-un peisaj panoramic interesant.
Valcamonica, care gazduieste zona, prinsa între Adamello ÅŸi Ortles Cevedale, este cea mai mare vale din Italia ÅŸi este situata la graniÅ£a dintre Lombardia ÅŸi Trentino, gazda Parcului NaÅ£ional Stelvio ÅŸi a Parcului Natural Adamello Brenta.
În valea Camuni, în plus faţă de schi, se pot practica mai multe sporturi ÅŸi se pot face plimbări pentru a descoperi numeroase sate ÅŸi castele medievale (castelul Breno impreuna cu faimoasa stanca pe care este situat). 
În timpul iernii, telescaunele ÅŸi telecabine ii duc pe schiori la inaltimi variind de la 1.155 m la Temù pana la 3.000 m pe gheÅ£arul Presena, cu trasee care oferă caracteristici extrem de variate ÅŸi un peisaj în continuă schimbare: de la pădure datand de sute de ani la vaste întinderi acoperite de zăpadă. În anumite zone zapada rămâne pe tot parcursul anului. Partiile sunt perfect acoperite cu zăpadă artificiala.
Ponte di Legno: este una dintre cele mai vechi statiuni de schi in Italia, dar, de asemenea, o statiune de vara celebra în întreaga zona a Alpilor. Pozitia sa este splendida, pe un platou însorit, la 1.260 m deasupra nivelului mării, strajuit de muntii Adamello. Centrul istoric este foarte pitoresc ÅŸi există, de asemenea, o piata plina de viaţă.
Ponte di Legno este o staÅ£iune bine echipata, cu pârtii pentru toate nivelurile de schiori ÅŸi cu zăpadă artificială, trasee de cross-country, conexiune cu Passo Tonale pentru a face o singură zonă de schi, patinaj, piscine, discoteci ÅŸi sali de jocuri.
Passo del Tonale: este un amfiteatru natural, în aer liber, raspandit de la o altitudine de 1.884 m până la 3.100 m. Una dintre cele mai bune statiuni de schi, Passo Tonale, împreună cu Ghetarul Presena, a asigurat întotdeauna sezoane extrem de lungi pentru sporturile pe zăpadă. Este locul ideal de antrenament pentru novici in materia de schi, cu partiile sale însorite orientate catre sud potrivite pentru incepatori si multe altele. VeÅ£i fi răsfăţaÅ£i! Încercati legendara partie "neagră" Paradiso, lunga de 3 km, cu o diferenta de altitudine de 710 m, sau lunga pârtie Alpino, întinsa pe mai mult de 4.500 m, cu o diferenta de nivel de 725 m.
Ghetarul Presena: este unul dintre putinii ghetari unde se poate schia si pe timpul verii. O moderna telecabina ii duce pe schiori pana la 2.585 m la Passo Paradiso: poarta de acces la gheÅ£ar, care se întinde în sus pana la 3.069 m la Cima Presena. MunÅ£ii maiestuosi formează un cerc care inconjoara gheÅ£arul.
Acesta este punctul de acces la cele mai frumoase locuri pentru schi off-piste din Alpi: Mandrone, Maroccaro, Cima Venezia ÅŸi Pisgana.
Gheţar oferă, de asemenea, posibilităţi de drumeţii, cu un fantastic traseu de alpinism, printre ramasite ale Primului Razboi Mondial.
Nu trebuie ratat traseul drept Presena – Tonale - Ponte di Legno.
Informatii utile :
- altitudine varf: 3.069 m ;
- altitudine baza: 1.250 m.
Partii de schi :
- total : 100 km
- traseu verde (foarte usor): 5 (30 km)
- traseu albastru (incepatori) : 10 (13 km)
- traseu rosu (intermediar) : 25 (42 km)
- traseu negru (avansat) : 6 (15 km)
Total instalatii pe cablu : 32
- gondola : 3
- telescaun : 19
- teleschi: 10
Bormio
Partiile din Bormia sunt destinate in special schiorilor la nivel intermediar, dar există si partii pentru incepatori. Expertii se pot plictisi, deoarece, in afara de partia care porneste de sus pana la baza muntelui, exis