Oferte Ski Bulgaria 2020, Serbia si Slovacia. Oferte Revelion 2020 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2020

Alege
Perioada

1

Austria de Sus


19 - unitati de cazare

13 - statiuni , 1 - unitate de 5 stele , 4 - unitati de 4 stele , 9 - unitati de 3 stele

Austria de Sus

 

            In Austria de Sus – Oberosterreich, numita si Austria Superioara, va puteti bucura de multiple posibilitati de recreere si de practicare a sporturilor, atat in sezonul cald cat si in sezonul rece. Statiuni moderne de schi si snowboard, echitatie, multiple festivaluri si evenimente culturale. Printre cele mai bune zone de practicare a schiului mentionam Dachstein-Krippenstein (514 m - 3.000 m), Hochficht in regiunea Muhlviertel (933 m - 1.337 m), Kasberg-Grunau (620 m - 1.600 m), Dachstein-West (750 m - 2.000 m), Feuerkogel, Ebensee (475 m - 1.585 m), Wurzeralm, Spital am Pyhrn (807 m - 1.870 m), Hutterer Hoss/Barenalm, Hinterstoder (600 m - 1.858 m).

            Landul Austriei de Sus este foarte bogat in lacuri spectaculoase printre acre mentionam Mondsee, Traunsee, Langbathsee, Holzoster See, Gosausee si Attersee – paradisul sporturilor nautice – inot, scufundari, canoe s.a. O plimbare memorabila cu bicicleta in zona Linz-Wels-Steyr, cu vizitarea obiectivelor turistice din localitatile mentionate. Puteti participa la festivitatile culturale organizate in regiunea Innviertel si Hausruckviertel, sau Salzkammergut puteti vizita parcul national Kalkalpen si statiunile Bad Ischl sau Bad Schallerbach. Puteti vizita pesterile inghetate din Dachstein si pestera mamutilor Obertraun.

            Linz este cel mai important oras din landul Austria de Sus, este fascinant, desi mai putin cunoscut. Orasul dispune de un frumos centru vechi cu catedrala baroca cu turnuri gemene si o orga excelenta. De asemenea orasul este gazda uneia dintre cele mai moderne Sali multifunctionale – Brucknerhaus. Renumele orasului Linz este totusi de un oras industrial, fiind un excelent centru comercial, o destinatie foarte buna pentru cumparaturi. Una din atractiile turistilor este si Festivalul de renume international Ars Electronica.

            Austria Superioara si Austria inferioara au in comun fluviul Dunarea, pe cursul careia puteti admira Ruinele Romane, castele medievale de vis si manastiri baroce exceptionale. Va puteti bucura de o croaziera intre Viena si Linz (cel mai mare oras din Austria Superioara), sau puteti admira frumusetea fluviului mergand cu autobusul, autoturismul sau chiar bicicleta. Malurile Dunarii ofera peisaje diferite, dealurile din nord fiind terasate si acoperite de podgorii, iar spre sud sunt acoperite de livezi si dealuri umbroase. La doar cativa km. de Viena, de-a lungul Dunarii, veti regasi frumosul castel Burg Kreuzenstein, castelul Schloss Graffenegg, puteti explora centrul medieval din Krems, abatia Melk, abatia de la Gottweig si abatia Klosterneuburg.  

           

Date Generale despre Austria

            Pentru a fi mai usor de inteles si de “vizualizat” aceasta tara vom incerca o comparatie intre Romania si Austria, din punct de vedere strict geografic. Austria are o suprafata de circa 3 ori mai mica decat Romania, si anume de 82.444 km². Populatia Austriei este la fel – de circa 3 ori mai mica decat a Romaniei 8,2 mln. locuitori. Majoritatea (aproape 2 mln.) locuiesc in capitala tarii – Viena. Austria este o tara situata in inima Europei, avand in circulatie moneda europeana – EURO. Principalele industrii sunt cele de produse chimice, echipamente de comunicatii, constructii, alimentara, prelucrarea lemnului si a cherestelei, masini, hartie si carton, autovehicule si piese, turism.

            Din punct de vedere al formei guvernamentale Austria este republica federala. Exista 9 diviziuni administrative, asa numitele LAND-uri. Constitutia a fost ultima data revizuita si reintegrata in 1945, lucru ce confirma stabilitatea legislativa si politica a tarii. Religia principala este cea romano-catolica. Principala limba vorbita este germana, desi in land-ul Carintia limba oficiala este si slovena, iar in land-ul Burgenland – croata si maghiara. Austria este una din cele mai curate si ingrijite tari din Europa. Acest lucru se datoreaza si faptului ca 80% din produsele din sticla se recicleaza, de asemenea si produsele din hartie si carton; nivelul de poluare este foarte redus.

            Turismul este una din cele mai importante ramuri ale industriei. Impresia generata de Austria este cea a unei mari statiuni, primitoare si impresionante. Spre deosebire de Romania in care exista doar cateva regiuni exploatate la capacitate maxima din punct de vedere turistic (precum statiunile turistice de pe Valea Prahovei) in Austria s-a investit in toate zonele tarii. Circa ¾ din suprafara Austriei este ocupata de Alpi. Toate vaile sunt presarate de statiuni mici, sate austriece cochete, cu stradute pline de flori si oameni care te saluta fara a te cunoaste, stradute pline de restaurante si “apres-ski”. Veti fi transpusi intr-o alta lume – lumea ospitalitatii, in care gospodina casei va va servi preparatele delicioase intr-un costum traditional specific zonei, iar Dvs va veti putea delecta de organizarea impecabila a vietii. In Austria exista cateva statiuni/orase “vedete” in lumea sporturilor. Dar cele mai renumite nu sunt statiunile in sine, ci zonele de schi. Exista cateva zone de schi celebre pe plan international, a caror organizare si mentenanta impecabila atrag milioane de turisti anual. Printre aceste zone se numara zona alpina de schi de la Zell am See si Kaprun, zona Saalbach-Hintertall, zona din jurul orasului Innsbruck, St. Anton s.a. Dar retineti ca 99% din satele Austriece din zona alpina beneficiaza de partii de ski amenajate. Prin urmare va puteti delecta cu ospitalitatea austriaca in orice regiune a tarii, bucurandu-va de schi si in satul/statiune in care ati ales cazarea. Printr-o retea inteligenta de transport in comun (tren, autocar si chiar telecabine) puteti ajunge cu usurinta in localitatile vecine si va puteti bucura de multiple alte partii de schi, fara a depune eforturi exagerate. Acelasi lucru este valabil si pentru iubitorii sporturilor de vara, iubitorii de drumetii sau a jocului de golf. Nu uitati de splendidele bai termale sub cerul liber, de posibilitatile de innot sau de rafting, de sarituri cu parapanta sau de alpinism. O experienta unica o reprezinta plimbarile romantice cu barca pe lacurile Austriece, precum si vizitarea cu autoturismul sau motocicleta a spectaculosului drum alpin “Grossglockner Hochalpenstrasse” ce duce spre cel mai inalt varf al Austriei ghetarul de la baza acestuia – Grossglockner. Nu uitati sa va recreati pe malurile celui mai mare fluviu al Europei – Dunarea, si sa admirati frumusetea afluentilor sai - Inn, Salzach si Enns. Iar vizitarea Austriei va fi completata de vizitarea oraselor cu importanta istorica emnificativa: Viena, Salzburg, Graz, Linz, Innsbruck.