Oferte Ski Bulgaria 2020, Serbia si Slovacia. Oferte Revelion 2020 la schi !

Cauta unitati de cazare si ofertele Ski 2020

Alege
Perioada

1

Austria de Jos


4 - unitati de cazare

3 - statiuni 3 - unitati de 4 stele , 1 - unitate de 3 stele

Austria de Jos

 

            Austria Inferioara - Niederosterreich, numita si Austria de Jos, a fost intotdeauna partea mai joasa a arhiducatului Austriei, raportat la cursul Dunarii, de acoo a si capatat denumirea. Zona este caracterizata prin tinuturi rurale simple, lacuri spectaculoase cu piste de cicloturism in jurul lor, paduri ademenitoare si frumoasa Vale a Dunarii.

            Zona din apropierea Vienei este caracterizata de Padurea Vieneza, ce se intinde in sudul Dunarii spre vest, padure ce a fost celebrata de compozitorii Schubert, Strauss si Beethoven. Padurea Vieneza este practic un tinut de dealuri impadurite, ce se intinde de la portile Vienei pana la avanposturile din sud ale Alpilor.

            In Austria Inferioara puteti parcurge drumul vinului – Weinerstrasse, trecand prin cel mai cunoscut sat producator de vinuri – Gumpoldskirchen. Statiunea Baden, in care Beethoven a petrecut 15 veri si a compus mari parti din simfonia a IX, va va suprinde atat prin parcul central exceptional – Kurpark si Cazinou, cat si prin apele termale sulfuroase, cunoscute inca de pe vremea romanilor.

            La circa 32 km distanta de Viena se pot vizita ruinele unei importante fortarete romane Carnuntum. In apropiere de Marchegg puteti vizita castelele Schloss Niederweiden si Schlosshof (stil baroc, stapanait candva de imparateasa Maria Tereza). De asemenea puteti vizita Schloss Rohrau (gazda uneia dintre cele mai mari colectii europene de picturi ale vechilor maestri); Schloss Laxenburg – un complex impresionant de castele si un parc remarcabil; Burg Liechtenstein – castel medieval cu o localizare impresionanta. Cunoscatorilor istoriei zona Mayering le va aminti de misterioasa sinucidere a mostenitorului tronului Austriac – printul Rudolf, care la varsta de 30 ani s-ar fi sinucis cu amanta lui de 17 ani in mod violent la resedinta de vanatoare a imparatului din Mayering, resedinta ce a fost demolata imediat dupa eveniment. In orasul Retz puteti vizita cea mai mare crama din Austria, sapata la 20 metri sub oras – Retzer Erlebniskeller. In Laa an der Thaya puteti vizita Muzeul Berii – Bier Museum, adapostit de fortareata orasului. Muzeul Cailor Ferate – Eisenbahnmuseum Das Heizhaus – este situat la nord de Strasshof.

                

            Austria Superioara si Austria inferioara au in comun fluviul Dunarea, pe cursul careia puteti admira Ruinele Romane, castele medievale de vis si manastiri baroce exceptionale. Va puteti bucura de o croaziera intre Viena si Linz (cel mai mare oras din Austria Superioara), sau puteti admira frumusetea fluviului mergand cu autobusul, autoturismul sau chiar bicicleta. Malurile Dunarii ofera peisaje diferite, dealurile din nord fiind terasate si acoperite de podgorii, iar spre sud sunt acoperite de livezi si dealuri umbroase. La doar cativa km. de Viena, de-a lungul Dunarii, veti regasi frumosul castel Burg Kreuzenstein, castelul Schloss Graffenegg, puteti explora centrul medieval din Krems, abatia Melk, abatia de la Gottweig si abatia Klosterneuburg.  

           

Date Generale despre Austria

            Pentru a fi mai usor de inteles si de “vizualizat” aceasta tara vom incerca o comparatie intre Romania si Austria, din punct de vedere strict geografic. Austria are o suprafata de circa 3 ori mai mica decat Romania, si anume de 82.444 km². Populatia Austriei este la fel – de circa 3 ori mai mica decat a Romaniei 8,2 mln. locuitori. Majoritatea (aproape 2 mln.) locuiesc in capitala tarii – Viena. Austria este o tara situata in inima Europei, avand in circulatie moneda europeana – EURO. Principalele industrii sunt cele de produse chimice, echipamente de comunicatii, constructii, alimentara, prelucrarea lemnului si a cherestelei, masini, hartie si carton, autovehicule si piese, turism.

            Din punct de vedere al formei guvernamentale Austria este republica federala. Exista 9 diviziuni administrative, asa numitele LAND-uri. Constitutia a fost ultima data revizuita si reintegrata in 1945, lucru ce confirma stabilitatea legislativa si politica a tarii. Religia principala este cea romano-catolica. Principala limba vorbita este germana, desi in land-ul Carintia limba oficiala este si slovena, iar in land-ul Burgenland – croata si maghiara. Austria este una din cele mai curate si ingrijite tari din Europa. Acest lucru se datoreaza si faptului ca 80% din produsele din sticla se recicleaza, de asemenea si produsele din hartie si carton; nivelul de poluare este foarte redus.

            Turismul este una din cele mai importante ramuri ale industriei. Impresia generata de Austria este cea a unei mari statiuni, primitoare si impresionante. Spre deosebire de Romania in care exista doar cateva regiuni exploatate la capacitate maxima din punct de vedere turistic (precum statiunile turistice de pe Valea Prahovei) in Austria s-a investit in toate zonele tarii. Circa ¾ din suprafara Austriei este ocupata de Alpi. Toate vaile sunt presarate de statiuni mici, sate austriece cochete, cu stradute pline de flori si oameni care te saluta fara a te cunoaste, stradute pline de restaurante si “apres-ski”. Veti fi transpusi intr-o alta lume – lumea ospitalitatii, in care gospodina casei va va servi preparatele delicioase intr-un costum traditional specific zonei, iar Dvs va veti putea delecta de organizarea impecabila a vietii. In Austria exista cateva statiuni/orase “vedete” in lumea sporturilor. Dar cele mai renumite nu sunt statiunile in sine, ci zonele de schi. Exista cateva zone de schi celebre pe plan international, a caror organizare si mentenanta impecabila atrag milioane de turisti anual. Printre aceste zone se numara zona alpina de schi de la Zell am See si Kaprun, zona Saalbach-Hintertall, zona din jurul orasului Innsbruck, St. Anton s.a. Dar retineti ca 99% din satele Austriece din zona alpina beneficiaza de partii de ski amenajate. Prin urmare va puteti delecta cu ospitalitatea austriaca in orice regiune a tarii, bucurandu-va de schi si in satul/statiune in care ati ales cazarea. Printr-o retea inteligenta de transport in comun (tren, autocar si chiar telecabine) puteti ajunge cu usurinta in localitatile vecine si va puteti bucura de multiple alte partii de schi, fara a depune eforturi exagerate. Acelasi lucru este valabil si pentru iubitorii sporturilor de vara, iubitorii de drumetii sau a jocului de golf. Nu uitati de splendidele bai termale sub cerul liber, de posibilitatile de innot sau de rafting, de sarituri cu parapanta sau de alpinism. O experienta unica o reprezinta plimbarile romantice cu barca pe lacurile Austriece, precum si vizitarea cu autoturismul sau motocicleta a spectaculosului drum alpin “Grossglockner Hochalpenstrasse” ce duce spre cel mai inalt varf al Austriei ghetarul de la baza acestuia – Grossglockner. Nu uitati sa va recreati pe malurile celui mai mare fluviu al Europei – Dunarea, si sa admirati frumusetea afluentilor sai - Inn, Salzach si Enns. Iar vizitarea Austriei va fi completata de vizitarea oraselor cu importanta istorica emnificativa: Viena, Salzburg, Graz, Linz, Innsbruck. In una din brosurile Austriei se mentioneaza ca turismul in Austria este pentru oameni “solvabili”. Organizarea germana, spectaculozitatea peisajelor si serviciile impecabile insa merita toti banii!