Caută

Selecteaza acest link pentru a cauta dupa mai multe criterii.
Caracteristicile principale ale statiunii
Altitudine (metri): 1800
Tip statiune: Statiune montana de vacanta, Statiune de ski,
Tipuri de partie: Partii usoare, Partii medii,
 

Hoteluri Vitosha

Hotel Berlin Park Vitosha
Hotel Berlin Park Vitosha
Hotel 4 Nr. de stele Bulgaria, Vitosha

Datorita pozitiei si conditiilor foarte bune de cazare, Hotelul Berlin Park Vitosha**** este destinatia ideala atat pentru interes de afaceri cat si pentru relaxare. La cerere se poate asigura shuttle bus pana la cea mai apropiata partie (grup de 7 persoane). Detalii.


Imagini Bulgaria, Vitosha

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

 

Descriere Vitosha

Vitosha este cea mai inalta statiune de ski a Bulgariei. Este situata la doar 10 km de Sofia si are o altitudine de 1800 m. Aici se gasesc doua rezervatii naturale (Bistrishko Branishte si Torfeno Branishte).

Cel mai inalt varf este Cherni Vruh (2290 m). Principala zona de ski este chiar sub acest varf. Muntele este de asemenea cunoscut si pentru cea mai lunga pestera din Bulgaria – 17.5 km lungime care se intinde pe 7 nivele si este traversata de 6 rauri subterane.

Statiunea este cunoscuta si pentru formatiunile de roca, unele cu origini vulcanice iar altele formate datorita schimbarilor climatice. Cele mai renumite sunt raurile de piatra sau „moreni” de la Zlatnite Mostove (Podurile de Aur).

Vitosha ofera conditii excelente pentru practicarea sporturilor de iarna cu partii foarte mari, insa in ultimii ani, infrastructura acestui domeniu si hotelurile nu au fost dezvoltate pe masura cerintelor turistilor. Din acest motiv, Vitosha este o statiune foarte linistita unde nu prea intalnim viata de noapte din alte statiuni montane. Este recomandata persoanelor dornice de ski.

Partiile de ski sunt destinate tuturor categoriilor de schiori si sunt dotate cu toate facilitatile. Exista 6 partii cu dificultate si lungime diferita, cea verde fiind cea mai usoara, iar Vitoshko Lale cea mai dificila. Exista de asemenea si o pista de ski, lunga de 9600 m, ski-lift-uri si gondole de la baza partiei pana aproape de varf.

In afara de partiile de ski, Vitosha ofera si o varietate de trasee montane, majoritatea accesibila chiar si in timpul iernii. Unul dintre cele mai populare trasee porneste de la Cabana Aleko, traverseaza platoul si se termina la Zlatnite Mostove. Cele mai cunoscute trasee sunt marcate cu stalpi de fier, vizibili si in timpul iernii. De-a lungul partiilor exista locuri de odihna si cabane.

In statiune se poate ajunge foarte usor, atat cu masina, cat si cu autobuzul din Sofia (exista linii de transport in comun care opresc in diferite parti ale muntelui).

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.skihotels.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate pe site
*fotografiile care prezinta unitatile de cazare sunt strict informative,nu contractuale.

Oferte Cazare Ski 2019

 

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Abonare newsletter: