Caută

Selecteaza acest link pentru a cauta dupa mai multe criterii.
Caracteristicile principale ale statiunii
Tip statiune:

Hoteluri Veliko Tarnovo

Hotel Meridian Hotel Bolyarski
Hotel Meridian Hotel Bolyarski
Hotel 4 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Un hotel modern dar cu un stil bulgaresc aparte, va va transpune in ambianta medievala deosebita a orasului Veliko Tarnovo - unul din cele mai spectaculoase si captivante orase din Bulgaria. Puteti petrece aici memorabile sarbatori de Craciun, Revelion sau de Paste, sua puteti face o escapada... Detalii.


Hotel Premier
Hotel Premier
Hotel 4 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Hotelul Best Western Premier**** reprezenta o cladirea frumoasa, cu arhitectura si interior unice. Prin serviciile sale de calitate, prin standardul si atmosfera sa, hotelul este un loc potrivit pentru intalniri de afaceri, pentru odihna, pentru proceduri de sanatate si pentru... Detalii.


Grand Hotel Yantra
Grand Hotel Yantra
Grand Hotel 4 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Grand Hotel Yantra**** este deschis tot timpul anului si ofera conditii foarte bune pentru odihna, organizarea intalnirilor de afaceri, conferinte, seminarii sau alte evenimente. Detalii.


Hotel Arena Tarnovo
Hotel Arena Tarnovo
Hotel 3 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Hotel Arena Tarnovo*** ofera servicii si conditii foarte bune de cazare.   Detalii.


Hotel Boliari
Hotel Boliari
Hotel 3 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Fiind situat in inima orasului la doar 150 m de Fortareata Tzarevetz, Hotelul Boliari*** ofera o ambianta minunata clientilor sai, fiind potrivit atat pentru afaceri cat si pentru relaxare. Detalii.


Hotel Interhotel Veliko Turnovo
Hotel Interhotel Veliko Turnovo
Hotel 3 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Interhotel Veliko Turnovo***+ dispune de un centru de relaxare si Wellness, care va face fericit atat turistii veniti pentru descoperiri istorice, cat si persoanele ce doresc un concediu plin de rafinament, linistit si relaxant, admirand frumusetile orasului Veliko Tarnovo. Detalii.


Hotel Panorama
Hotel Panorama
Hotel 3 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Hotelul Panorama*** este foarte aproape de principalele puncte de atractie, precum dealul Tsarevets cu ruinele castelului, Monumentul Asens si Podul Stambolov.Hotelul Panorama***dispune de un centru de relaxare si wellness, care va incanta turistii care doresc un concediu plin de rafinament,... Detalii.


Hotel Tarnovo
Hotel Tarnovo
Hotel 3 Nr. de stele Bulgaria, Veliko Tarnovo

Datorita pozitiei sale, Hotelul Tarnovo*** este recomandat atat calatoriilor de afaceri cat si celor de relaxare, camerele sale avand vedere catre varful Sveta Gora, catre fortareata Tzarevetz sau catre rezervatia Arbanassi. Detalii.


Descriere Veliko Tarnovo

 DE CE VELIKO TARNOVO ?!

Un oras ascuns in mijlocul muntilor din zona nordica a Bulgariei, usor accesibil din Romania (la distanta de  3 ore de mers din Bucuresti), un orasel spectaculos, romantic, cu un aer aparte, asemanator oraselor Sighisoara sau Sibiu din Romania.

 

PREZENTAREA

            Pitorescul oras medieval Veliko Tarnovo este situat in nordul Bulgariei si e destinatia perfecta pentru o vacanta in stil medieval. Fosta capitala a Bulgariei, cu peste 700 ani de istori, Veliko Tarnovo se deschide cu o cetate ce vegheaza orasul, palate, biserici medievale, case cu un stil architectonic unic, muzee, manastiri, si, nu in ultimul rand, satul Arbanassi - cu case din piatra. Nu uitati ca Veliko Tarnovo este un loc foarte bun pentru cumparaturi! Il puteti asemui cu cel mai remarcabil oras din Romania in stil medieval - Sighisoara (judetul Mures).

 

ACCESUL

            Veliko Tarnovo este usor accesibil din Romania, fiind situate in mijlocul unei zone de interes turistic. Din Bucuresti pana la Veliko Tarnovo sunt 160 km. pe care ii puteti parcurge in 3 ore cu masina. Traseul este prin Giurgiu-Russe-Basarabov-Ivanovo-Veliko Tarnovo.

 

VELIKO TARNOVO-CENTRUL MEDIEVAL: CE, UNDE, CAND?!

Prezentare

Originea numelui este legata de cuvantul slav “tun” sau “turn” (tron) si de-a limgul anilor s-a transformat in Ternov, Turnovo, Turnovo iar mai apoi in Veliko Tarnovo fiind numit “Veliko” (Mare) datorita marimii si frumusetii sale. Astazi Veliko Turnovo este un important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. 
            Orasul este centrul unuia din cele 28 de districte administrative ale tarii - districtul Veliko Turnovo , care are o suprafata de 4.662 km patrati si include 10 municipalitati cu 14 orase si 322 sate. Populatia este de aproximativ 295 000 locuitori. Populatia orasului Veliko Turnovo este de aproximativ 65.000 locuitori "permanenti", dar impreuna cu studentii de la Universitatea Sf. Kiril si Methodius (a doua ca marime in tara) si de la Universitatea Militara “Vasil Levski”, se mai mareste, cu aproximativ 12.000 locuitori. Buna localizare, climatul, resursele naturale, vestigiile istorice bine conservate, pastrarea si continuarea artei traditionale mestesugaresti, confera zonei o buna dezvoltare in viitor. Veliko Turnovo este un important "simbol" al Bulgariei iar statisticile indica, ca orasul si regiunea se afla in primele 10 cele mai vizitate destinatii turistice din Europa de Est. Centrul de Informare al Consiliului Europei, deschis in 1997 in Veliko Turnovo, este al doilea ca importanta din tara si lucreaza activ atat pentru stabilirea de relatii cu alte tari membre ale comunitatii europene, cat si pentru dezvoltarea de programe si proiecte finantate cu fonduri Europene.

Obiective

“Cetatea” din Veliko Tarnovo are 3 coline foarte importante si anume: Tarevet, Trapezita si Sfeta Gora. Orasul este despartit in doua parti de raul Iantra. Cetatea tarilor vlaho-bulgari (Tarevet), inconjurata de ziduri inalte de 12 metri si groase pana la 3 metri, era inaccesibila oamenilor de rand ori navalitorilor. Un pod mobil desparte orasul de jos de cetatea Tarevet. In piata mare a cetatii se afla palatul regal, ridicat in trei trepte, din cauza terenului accidentat. Un loc central il avea Patriarhia, reconstruita astazi in toata splendoarea ei. Aici s-au aflat moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, aduse de catre imparatul Ioan Asan al II-lea de la Epivata.

“Samovodska Charshia” a carei traditie dateaza din secolul al 19 lea, cand reprezenta centrul comercial al orasului este acum centrul turistic al Orasului Vechi. 
De la un capat la altul, magazinele de ceramica traditionala, de antichitati, atelierele unde artistii populari duc mai departe, sub ochii tai, traditia icoanelor, ceramicii bizantine sgraffito, covoarelor si coaserii hainelor, dar si cafenelele si terasele sunt pline de turisti care vin sa admire pitorescul strazii sau sa soarba o cafea la ibric.

Raul Yantra te atrage cu sirul de biserici, Sfantul Dumitru, Sfintii Petru si Pavel sau Biserica Fortificata a celor 40 de Sfinti Martiri. Ultima este patrimoniu UNESCO si aduna turistii de la primele ore ale zilei. Cultul ortodox a fost pastrat pana in secolul al 18 lea cand a fost transformata in moschee. Icoanele si picturile au fost distruse si chiar structura bisericii a fost modificata in 1853. Aici a fost proclamata independenta de sub Imperiul Otoman si era locul unde se celebrau nuntile tarilor.

Puteti gasi multe cafenele si restaurante care va ofera specialitati bulgaresti si internationale, precum si nenumaratele baruri unde puteti alege de la o atmosfera hard rock pana la un linistit bar al carui ambient sonor este intretinut in surdina de un pian.

In afara istoriei deosebite pe care Veliko Turnovo o are, un aspect important al prezentului este viata de noapte. Deoarece Veliko Turnovo este un important centru universitar, strazile sunt pline de tineri care imprima "modernitate" acestui oras medieval.

In apropiere

Un loc deosebit langa Veliko Turnovo este pitorescul sat Arbanassi cu casele sale din piatra, care a fost un important centru comercial, in secolele al 17 si al 18 lea, cand majoritatea populatiei era implicata in activitati de comert international cu Italia, Austro-Ungaria, Rusia, Transilvania si India. Astazi va asteapta pentru a descoperi atmosfera sa incantatoare, frumoasele biserici si case din piatra, stradutele, si ospitalitatea pensiunilor sale.

Un prim indicator, pe drumul de intoarcere spre Ruse te duce la manastirea Schimbarii la Fata, unde te intampina un monarh batran care apare in mai toate fotografiile manastirii. Sub privirile satenilor adunati la porti, poti urca scarile pana la ruinele orasului roman. Nikopolis Ad Istrum, construit in anul 102 de Imparatul Traian, ca urmare a victoriei impotriva Daciei. Intre secolul 2 si prima jumatate a secolului 4, Nikopolis Ad Istrum a fost cel mai important oras din interiorul provinciei Moesia, intre Dunare si Stara Planina. Ruinele, bine pastrate, sunt vizitate de arheologi pusi pe treaba si dotati cu obiective care seamana cu niste portavoce.

Regiunea Veliko Tarnovo mai este faimoasa si pentru posibilitatile de excursii cu bicicleta si tot aici veti gasi multe rauri si lacuri foarte potrivite pentru pescuit sau inot.

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.skihotels.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate pe site
*fotografiile care prezinta unitatile de cazare sunt strict informative,nu contractuale.

Oferte Cazare Ski 2019

 

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Abonare newsletter: