Caută

Selecteaza acest link pentru a cauta dupa mai multe criterii.
Caracteristicile principale ale statiunii
Tip statiune: Statiune montana de vacanta, Statiune de ski,
Lungime totala partii de ski: 100 km
Tipuri de partie: Partii usoare, Partii medii, Partii avansate
Altitudine baza partie: 1.250 m
Altitudine varf partie: 3.069 m
 

Hoteluri Tonale

Hotel Piandineve (Passo Tonale)
Hotel Piandineve (Passo Tonale)
Hotel 4 Nr. de stele Italia, Tonale

Hotelul Piandineve**** se bucura de o localizare inedita: la 100 m de centrul statiunii Passo Tonale, statiune situata la 1.800 – 1.900 m altitudine, intre Parcul National Adamello – Brenta si Parcul National Stelvio. Statiunea ofera 80 km de partii, pe care zapada este garanta tot... Detalii.


Hotel Adamello Tonale (Passo Tonale)
Hotel Adamello Tonale (Passo Tonale)
Hotel 3 Nr. de stele Italia, Tonale

Hotelul Adamello Tonale*** superior este o varianta foarte buna de cazare situata la 300 m de centrul statiunii Passo Tonale (Tonale), oferind o panorama splendida asupra intregii vai, parte a Parcului Regional Adamello – Brenta. Detalii.


Hotel Orchidea (Passo Tonale)
Hotel Orchidea (Passo Tonale)
Hotel 3 Nr. de stele Italia, Tonale

Hotelul Orchidea*** superior, situat la 100 m de centrul statiunii Passo Tonale (Tonale) si la 250 m de partiile de schi, este locatia ideala pentru o vacanta relaxanta, plina de sport si distractie. Detalii.


Aparthotel Palace (Ponte di Legno)
Aparthotel Palace (Ponte di Legno)
Aparthotel 3 Nr. de stele Italia, Tonale

Aparthotelul Palace***, situat la 100 m de centrul statiunii Ponte di Legno (Tonale) si la 1.3 km de partiile de schi, este ideal in special pentru familiile cu copii care doresc sa aibă acces la bucatarie pentru preparate rapide. Detalii.


Descriere Tonale

 

Statiunea Tonale este situata in Pasul Tonale, la granita regiunilor Trentino si Lombardia, la 1.800 m altitudine, la o ora distanta cu masina, de pe Brenner, de la iesirea San Michele.

Punctul forte al statiunii este Ghetarul Presena, situat la altitudinea de 3.000 m, unde se pot practica sporturile de iarna pe toata peritada anului; este zona de schi din Italia unde sezonul de schi si snowboard incepe cel mai repede si se termina cel mai tarziu.

Passo Tonale a fost folosita ca trecatoare inca din vremurile antice de locuitorii din Val di Sole si Val Camonica, oferind pana in ziua de azi o panorama fantastica catre Presenella, varfurile Vermiglio si stancile acoperite de zapada de la Busazza. 
In prezent acesta regiune dispune de cea mai complexa si diversificata paleta de unitati de cazare din toata Italia. 

Passo Tonale este parte a zonei de schi Adamello care include gheţarul Presena, Temù şi Ponte di Legno. Passo Tonale pune la dispozitia iubitorilor sporturilor de iarna 80 km de pârtii. In materia de divertisment si viata de noapte, Passo Tonale pare un pic sumbru, insa răspunde cu succes tuturor bugetelor şi gusturilor. Preturile sunt rezonabile, insa alegerea destinaţiilor de noapte este limitată.

Statiuni in apropiere de Passo Tonale: Ghetarul Presena (4 km), Ponte di Legno (5 km), Peio (10 km), Temù (10 km), Santa Caterina Valfurva (15 km).

Gruparea Passo Tonale, ghetarul Presena, Ponte di Legno şi Temù este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase colectii ale Lombardiei, cu cel mai mare număr de partii şi cu cele mai moderne facilitati.

Puteţi schia pe mai mult de 100 km de pârtii şi pe 50 km de trasee de cross-country, situate între 1.150 şi 3100 m altitudine, într-un peisaj panoramic interesant.

Valcamonica, care gazduieste zona, prinsa între Adamello şi Ortles Cevedale, este cea mai mare vale din Italia şi este situata la graniţa dintre Lombardia şi Trentino, gazda Parcului Naţional Stelvio şi a Parcului Natural Adamello Brenta.

În valea Camuni, în plus faţă de schi, se pot practica mai multe sporturi şi se pot face plimbări pentru a descoperi numeroase sate şi castele medievale (castelul Breno impreuna cu faimoasa stanca pe care este situat). 

În timpul iernii, telescaunele şi telecabine ii duc pe schiori la inaltimi variind de la 1.155 m la Temù pana la 3.000 m pe gheţarul Presena, cu trasee care oferă caracteristici extrem de variate şi un peisaj în continuă schimbare: de la pădure datand de sute de ani la vaste întinderi acoperite de zăpadă. În anumite zone zapada rămâne pe tot parcursul anului. Partiile sunt perfect acoperite cu zăpadă artificiala.

Ponte di Legno: este una dintre cele mai vechi statiuni de schi in Italia, dar, de asemenea, o statiune de vara celebra în întreaga zona a Alpilor. Pozitia sa este splendida, pe un platou însorit, la 1.260 m deasupra nivelului mării, strajuit de muntii Adamello. Centrul istoric este foarte pitoresc şi există, de asemenea, o piata plina de viaţă.

Ponte di Legno este o staţiune bine echipata, cu pârtii pentru toate nivelurile de schiori şi cu zăpadă artificială, trasee de cross-country, conexiune cu Passo Tonale pentru a face o singură zonă de schi, patinaj, piscine, discoteci şi sali de jocuri.

Passo del Tonale: este un amfiteatru natural, în aer liber, raspandit de la o altitudine de 1.884 m până la 3.100 m. Una dintre cele mai bune statiuni de schi, Passo Tonale, împreună cu Ghetarul Presena, a asigurat întotdeauna sezoane extrem de lungi pentru sporturile pe zăpadă. Este locul ideal de antrenament pentru novici in materia de schi, cu partiile sale însorite orientate catre sud potrivite pentru incepatori si multe altele. Veţi fi răsfăţaţi! Încercati legendara partie "neagră" Paradiso, lunga de 3 km, cu o diferenta de altitudine de 710 m, sau lunga pârtie Alpino, întinsa pe mai mult de 4.500 m, cu o diferenta de nivel de 725 m.

Ghetarul Presena: este unul dintre putinii ghetari unde se poate schia si pe timpul verii. O moderna telecabina ii duce pe schiori pana la 2.585 m la Passo Paradiso: poarta de acces la gheţar, care se întinde în sus pana la 3.069 m la Cima Presena. Munţii maiestuosi formează un cerc care inconjoara gheţarul.

Acesta este punctul de acces la cele mai frumoase locuri pentru schi off-piste din Alpi: Mandrone, Maroccaro, Cima Venezia şi Pisgana.

Gheţar oferă, de asemenea, posibilităţi de drumeţii, cu un fantastic traseu de alpinism, printre ramasite ale Primului Razboi Mondial.

Nu trebuie ratat traseul drept Presena – Tonale - Ponte di Legno.

Informatii utile :

- altitudine varf: 3.069 m ;

- altitudine baza: 1.250 m.

Partii de schi :

- total : 100 km

- traseu verde (foarte usor): 5 (30 km)

- traseu albastru (incepatori) : 10 (13 km)

- traseu rosu (intermediar) : 25 (42 km)

- traseu negru (avansat) : 6 (15 km)

Harta partii schi Tonale:

Harta partii schi Tonale

 

Total instalatii pe cablu : 32 

- gondola : 3

- telescaun : 19

- teleschi: 10

Cum se ajunge aici?

- cu avionul: cele mai apropiate aeroporturi sunt Verona (163 km), Milano Linate (250 km) si Milano Malpensa (280 km)

- cu trenul si autobuzul: catre Trentino sau Mezzocorona, iar apoi cu tren regional pana la Malè (linia Trento – Malè); din gara Malè se ia autobuzul (serviciu regulat) pana in Passo Tonale.

 

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.skihotels.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate pe site
*fotografiile care prezinta unitatile de cazare sunt strict informative,nu contractuale.

Oferte Cazare Ski 2019

 

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Abonare newsletter: