Caută

Selecteaza acest link pentru a cauta dupa mai multe criterii.
Caracteristicile principale ale statiunii
Altitudine (metri): 1723
Tip statiune: Statiune de ski,
Tipuri de partie: Partii usoare, Partii medii, Partii avansate
 

Hoteluri Stara Planina

Hotel Stara Planina
Hotel Stara Planina
Hotel 4 Nr. de stele Serbia, Stara Planina

Hotelul Stara Planina**** este orientat, in primul rand, catre familiile cu copii, oferind numeroase servicii si facilitati. Detalii.


Imagini Serbia, Stara Planina

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Descriere Stara Planina

 Zona este acoperita de zapada aproximativ 5 luni pe an, la o altitudine de la 1100 la 1900 m, ceea ce creeaza conditii ideale pentru schi. 

Centrul de schi Stara Planina este situat la o altitudine de 1723 m, diferența maxima de altitudine este de 495 m, cea mai lunga partie fiind de 1155 m. Telegondola Jabucko Raviste, prima din Serbia, leaga hotelul Stara Planina cu traseul de schi Stara Planina-Konjarnik. Capacitatea maxima a gondolei este de 2400 schiori/ora in 40 de cabine + un telescaun cu patru locuri cu o capacitate de 2400 schiori/ora.
In cadrul centrului de schi Stara Planina exista partii alimentate de zapada artificiala pe o distanta de 4 km, din totalul de 13 km, astfel incat turistii sa se poata bucura de sporturile de iarna chiar daca nu exista suficienta zapada naturala. Stara Planina este o atractie pentru vacante active in orice anotimp, pentru toate varstele, cat si pentru sporturi extreme. Exista scoala de schi in sezonul de iarna.
Masivul muntos Stara Planina are o lungime de aproximativ 500 km si se intinde de la Zajecar la Marea Neagra. O parte din acesta marcheaza granita dintre Bulgaria si Serbia. Stara Planina poarta si numele de Balcani, de unde si denumirea Peninsulei Balcanice.
Cel mai inalt varf este Midzor de 2169 m altitudine deasupra nivelului marii. Zona Montana care se intinde in Serbia cuprinde comunele Zajecar, Knjazevac, Pirot si Dimitrovgrad.
Parcul natural Stara Planina are multe carari de munte pentru plimbari, admirarea plantelor protejate, a ciupercilor, monumentelor naturii sau a pasarilor din zona protejata IBA. Traseele și drumurile de munte fac parte din coridorul pietonal european Stara Planina E4, care incepe din Sokobanja-Babin Zub si se continua in Bulgaria. Exista si trasee populare "off-road"  pentru vehiculele de teren, jeep-uri proprii sau inchiriate. Lacul Zavojsko este ideal  pentru inot si pescuit in timpul verii. Stara Planina este bogata in plante medicinale si ciuperci, fiind habitat pentru multe specii de plante rare.
In satele de la poalele Stara Planina gazdele primitoare sunt mereu incantate sa ofere turistilor mancarea traditionala "belmuž", specifica regiunii, facuta din branza si malai.

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.skihotels.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate pe site
*fotografiile care prezinta unitatile de cazare sunt strict informative,nu contractuale.

Oferte Cazare Ski 2019

 

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Abonare newsletter: