Caută

Selecteaza acest link pentru a cauta dupa mai multe criterii.
Caracteristicile principale ale statiunii
Altitudine (metri): 990
Tip statiune:
Lungime totala partii de ski: 4.3 km
Tipuri de partie: Partii usoare, Partii medii,
Altitudine baza partie: 1017
Altitudine varf partie: 1480
 

Hoteluri Smokovec

Hotel Grand Hotel Bellevue
Hotel Grand Hotel Bellevue
Hotel 4 Nr. de stele Slovacia, Smokovec

Grand Hotel Bellevue****  din Horny Smokovec este un hotel ce ofera conditii de 5 stele la preturi de 4 stele.  Detalii.


Stary Smokovec GrandHotel
Stary Smokovec GrandHotel
Stary Smokovec 4 Nr. de stele Slovacia, Smokovec

GrandHotel Stary Smokovec**** are o istorie indelungata, ce se intinde pana in 1904 si este o bijuterie arhitectonica din muntii Tatra. Personalul tanar, dar cu experienta, imbina traditiile din trecutul luxos, cu stilul de viata contemporan, intr-o armonie perfecta,... Detalii.


Imagini Slovacia, Smokovec

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Harta SmokovecHarta Smokovec 

Descriere Smokovec

 Smokovec este una dintre cele mai vechi statiuni de schi din regiunea Tatra Inalta. Este compusa din Stary Smokovec ( vechiul Smokovec, fondat in anul 1793, situat la 990 m altitudine ), Novi Smokovec ( noul Smokovec, fondat in 1875, situat la 995 m altitudine ), Horny Smokovec, fondat in 1926, situat la 955 m altitudine si Dolny Smokovec, fondat in 1882, situat la 890 m altitudine. Stary Smokovec a fost initial asezat in jurul unor izvoare minerale, de care turistii se pot bucura si astazi. Stary Smokovec este centrul administrativ al regiuniii Tatra Inalta si sediul Salvamontului. Reprezinta un nod feroviar important, conectand cele mai frecventate vai montane din regiune. Situat chiar la poalele varfului Slavkovsky, 2452 m, Stary Smokovec ofera vizitatorilor o gama larga de oportunitati de recreere, relaxare, fiind o zona perfecta pentru drumetii. Novy Smokovec a fost initial creata drept asezare cu proprietati curative, prima de acest gen unde pacientii puteau fi tratati pe parcursul intregului an. Ulterior a devenit cea mai luxoasa statiune balneo-climaterica a timpului ei. Treptat, serviciilor turistice li s-a adaugat un centru de schi. Aici exista numeroase facilitati atat pentru sporturile de vara cat si pentru cele de iarna. Statiunea este de asemenea punct de plecare pentru excursii in vaile inconjuratoare.
 
 Statiunea Stary Smokovec, informatii generale: numar de partii- 5, lungime totala: 4,3 km; tele-schiuri: 5; telescaune: 1; altitudine minima 1017 m; altitudine maxima 1480 m; diferenta de nivel: 463 m; capacitate de transport: 4340 persoane/ora. Cele mai bune conditii pentru schi in statiune sunt din decembrie pana in martie. Lungimea totala a partiilor este de 4.3 km, iar pentru 1 km se poate asigura zapada artificiala. Gradul de dificultate al partiilor este urmatorul: 4 partii pentru incepatori si 1 partie pentru intermediari. In statiune exista si partie pentru sanii, pe o lungime de 2.6 km.
 Statiunea Novy Smokovec, statiune balneoclimaterica, a fost creata datorita climatului alpin unic al regiunii Tatra Inalta si a efectului benefic pe care acesta il are asupra organismului uman. Statiunea a fost fondata de catre Nikolaus Szontagh, un medic cu experienta din Alpi, iar in anul 1876 a fost deschis primul sanatoriu. Situata la vest de Stary Smokovec, Novy Smokovec a fost creata inca de la inceput pentru a functiona drept statiune balneo-climaterica, functie pe care o pastreaza pana in prezent. Structura principala din zona era sanatoriul TBC construit in 1925. Mai tarziu a fost construit si sanatoriul Palace. Aici se trateaza boli respiratorii, tulburari metabolice si chiar boli mentale.

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.skihotels.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate pe site
*fotografiile care prezinta unitatile de cazare sunt strict informative,nu contractuale.

Oferte Cazare Ski 2019

 

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Abonare newsletter: