Caută

Selecteaza acest link pentru a cauta dupa mai multe criterii.
 

Descriere Italia

 

Zonele de ski din Muntii Alpi Italieni sunt concentrate in partea de nord a Italiei, in zone cu altitudini intre 860 - 2650 m, in 5 regiuni: Veneto, Trentino - Tirolul de Sud, Lombardia, Piemonte si Valle d'Aosta.

 

    SKI ITALIA 2017 -2018

Informatii succinte despre principalele zone de schi din Italia .

 

Ski Pusteria - In zona Alta Pusteria domina Cross-country-ul, cu mai mult de 200 de km de pârtii potrivite pentru fiecare tip de schior (incepator, mediu sau avansat).

Centrul de Nordic Skinng este in Dobbiaco, zona care a gazduit deja de patru ori Cupa Mondială de Cross Country.
Condiţiile ideale de zăpadă de pe partii sunt motivul pentru gazdiurea în fiecare an a Campionatului Mondial de Snowboard.
Dar "în umbra" celor “Tre Cime” există o mulţime de posibilităţi de schi alpin, de asemenea.
Există sapte statiuni de schi in Alta Pusteria: Elmo Monte (Sesto), Rossa Croda (Sesto), Waldheim Sesto, Monte Baranci (San Candido), Dobbiaco Rienza, Passo Monte Croce şi Braies.
Cea mai importante zona de schi este Sesto; de acolo instalatiile de transport pe cablu duc schiorii pe platoul Croda Rossa (Rotwand 2000 m), sub varfurile celor Tre Cime, sau pe partea opusa a platoului sub Monte Elmo (platou la 2050 m, vârf la 2433m).
Printre pârtiile care merită menţionate amintim partia Raut, cu o lungime aproximativa de 3,8 km, cunoscuta si sub numele de "Direttissima", cea mai lunga panta (4,75 km) pana la Versciacio, şi traseul negru Hahnspiel-Eck pana la Cabana Larch.
Zona de achi Alta Pusteria face parte din Dolomiti – Superski; după achiziţionarea skipass-ului special, schiorii se mucura de posibilitatea de a schia în 12 zone distincte, cu mai mult de 1200 km de partie.
Autobuzele speciale ii duc pe schiori pana la Plan de Corones şi Alta Badia, foarte bine conectate cu statiunile din Sella Ronda.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.407 m ;
- altitudine baza: 1.100 m.
Partii de schi :
- total : 43 (55 km)
- traseu albastru (incepatori) : 16
- traseu rosu (intermediar) : 21
- traseu negru (avansat) : 6
- 4 patinoare
- 6 partii pentru sanius
- 19 partii pentru Cross – Country cu o lungime totala de 200 km.
Total instalatii pe cablu : 28
- telecabina : 1
- gongola : 3
- telescaun : 6
- ski lift : 18
Ski in Cortina D-Ampezo.
In 1956 Cortina a gazduit a saptea editie a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Facilitătile construite la momentul respectiv (imensul Stadion Olimpic de gheaţă, două piste artificiale de gheaţă si ski- jump-ul din Zuel) sunt încă în uz astăzi.
Skipass-ul World Cortina include urmatoarele statiuni: Cortina, San Vito di Cadore, Auronzo şi Misurina.
Există, de asemenea, posibilitatea de a achiziţiona Skipass-ul Dolomiti Superski, care faciliteaza accesul in 12 regiuni, cu 1220 km de pârtii.
Statiunea de schi este conectata prin intermediul unui Skibus cu Civetta şi Alta Pusteria, şi prin Arabba cu zonele de schi din Sella Ronda.
Cea mai mare parte a partiilor este situata pe masivul Tofane (3 244m); telecabina  uniste Cortina cu Faloria, in apropiere de Monte Cristallo.
Zona dintre Auronzo şi Misurina este aleasa de iubitorii de cross-country, şi, de asemenea, de admiratorii peisajelor pitoresti şi linistii găsite în jurul celor două lacuri minunate.
În afară de Cupa Mondiala FIS, există numeroase evenimente organizate aici, ca de exemplu curling şi meciurile de hochei pe gheaţă, bob, maratonul de schi Dobbiaco - Cortina sau concursurile de Polo pe zăpadă iarna.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.930 m ;
- altitudine baza: 1.050 m.
Partii de schi :
- total : 78 (110 km)
- traseu albastru (incepatori) : 45
- traseu rosu (intermediar) : 26
- traseu negru (avansat) : 7
Harta partii schii Cortina d'Ampezzo:
Total instalatii pe cablu : 51
- telecabina : 6
- telescaun : 29
- ski lift : 16
Ski in Plan de Corones - Kronplatz.
Schiorii mai avansati isi pot verifica aptitudinile pe 6 trasee negre, în special pe Hernegg, de 5,1 km lungime, cu nivel de 1320 m si inclinare de până la 68%, scurt (366 m), dar foarte exigent si mentinut perfect sau pe recent inaugurata Piculin de 2 km lungime.
Pentru cei care nu au schiat suficient în timpul zilei, partiile Guttenberg si Panorama le stau la dispozitie pana la ora 22.00 (cu nocturna).
Peste 40 de cabane tradiţionale, 300 de hoteluri si o multime de restaurante vor face vacanta dvs. cu adevărat de neuitat.
Numeroase locuri après-ski sunt situate în sate, dar, de asemenea, pe partii ; restaurante din apropierea teleschiurilor sunt populare atât în rândul turistilor cat si al localnicilor. Va recomandam "K1" la Riscote, lângă Brunico, de asemenea, Skistadl în Valdaora şi La Scodada în S. Vigilio di Marebbe.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.275 m ;
- altitudine baza: 1.440 m.
Partii de schi :
- total : 40 (105 km)
- traseu albastru (incepatori) : 23 (52 km)
- traseu rosu (intermediar) : 11 (27 km)
- traseu negru (avansat) : 6 (26 km)
Exista de asemenea 190 km de Cross – country.
Snowpark Kronplatz (situat in apropiere de partia Belvedere): suprafata – 58.300 m², lungime – 750 – 800 m, latime – 170 m, punct de pornire – 2.230 m.
Harta partii schi Plan de Coronbes - Kronplatz:
Total instalatii pe cablu : 30
- gondola : 19
- telescaun : 6
- ski lift : 5
Ski in Val Gardena
Gratie bunei sale conexiuni cu Dolomiti Superski, cel mai mare carusel de schi din lume, şi situarii in apropierea zonei Alpe di Siusi, Val Gardena este El Dorado-ul tuturor iubitorilor sporturilor de iarna. Cu Skipass-ul Dolomiti Superski aveţi acces la toate instalatiile pe cablu din Dolomiţi, cu 500 km de pârtii interconectate din jurul Grupului Sella şi un total de 1.220 km pârtii în 12 statiuni de schi diferite. Iubitorii de schi pot alege: pante abrupte, line sau extrem de dificile. In acesta minunata vale alpina veti avea acces la cele mai moderne instalatii pe cablu si la cele mai romantice cabane alpine.
Val Gardena ofera 175 km de pârtii, cu 83 de teleschiuri şi 115 km de trasee de cross country.
Turul Sella Ronda, începând de la Val Gardena, cuprinde 26 km de trasee care pot fi strabatute într-o singură zi. Urcarile nu sunt o problemă gratie instalatiilor pe cablu moderne şi confortului dat de pachetul Skipass Dolomiti Superski. Expertii pot parcurge câţiva kilometri in plus fata de Sella Ronda (de exemplu exigentul traseu Porta Vescovo din Arabba). Turul Sella Ronda ar trebui să fie planificat în mod corespunzător. Este nevoie de aproximativ şase ore pentru a fi parcurs. Deci, asiguraţi-vă că incepeti dimineaţa devreme si ca ajungeti la timp la ultima instalatie pe cablu, după-amiaza (trasee sunt închise în mod oficial după ora 17). In Sella Ronda se poate schia in sensul acelor de ceasornic sau invers.
Alte activităţi posibile în Val Gardena:
- alpinism în Dolomiţi este ceva foarte special; alegerea rutelor este variata, dar majoritatea oferă o combinaţie de peisaje unice, cu urcări relativ scurte şi pârtii fantastice;
- plimbari cu sania trasă de cai pe poteci pline de zapada, facand din vacanta dvs.o poveste romantica de iarnă. Puncte de plecare pentru plimbarile cu sania trasa de cai este statia telecabinei din Alpe di Siusi si cea de pe Monte Pana.
Bucuraţi-vă de "apres ski": o seară petrecuta cu noi prieteni intr-o atmosfera unica, încercând mâncăruri locale si vin din Tirolul de Sud, cu muzică bună şi cântece tradiţionale din zonă.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.518 m ;
- altitudine baza: 1.236 m.
Partii de schi :
- total : 98 (175 km)
- traseu albastru (incepatori) : 22 (52 km)
- traseu rosu (intermediar) : 67 (105 km)
- traseu negru (avansat) : 9 (18 km)
Total instalatii pe cablu : 84
- gondola : 10
- telescaun : 38
- ski lift : 36
Ski in zona Plose 
Pentru cei care iubesc sporturile de iarna, Plose reprezinta destinaţia finală din cadrul caruselului Dolomiti Superski, oferind: 9 instalatii moderne de transport pe cablu, 40 de km de pârtii cu zapada garantata pentru toate nivelurile de dificultate de la incepator la avansat. In plus, ofera multe trasee de cross - country, un parc de distracţii - Snow Island, trasee de iarnă şi o varietate de cabane şi restaurante originale.
Plose este locul de origine al celebrului "Trametsch", cea mai lungă partie de schi pregătita în Tirolul de Sud, cu o lungime de 9 km şi o diferenta de nivel de 1.400 m – este o reală provocare pentru toţi schiorii! Plose este statiunea ideala pentru întreaga familie şi pentru toate nivelurile de schiori si tipurile de schi: schi alpin, cross - country, snowboard. Pe snowboarderi ii asteapta un mare parc de distractii, cu trambuline, quarter - pipes, balustrade şi boardercross pregătite zilnic de echipa Snow Island.
Cei care nu schiaza si familiile cu copii mici pot lua parte la toate numeroase alte activităţi care, impreuna cu compactitatea zonei de ski, va vor oferi tuturor o vacanta de neuitat.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.512 m ;
- altitudine baza: 1.067 m.
Partii de schi :
- total : 40 km
- traseu albastru (incepatori) : 9 km
- traseu rosu (intermediar) : 22 km
- traseu negru (avansat) : 9 km
Total instalatii pe cablu : 10
- gondola : 1
- telescaun : 7
- ski lift : 2
Ski Alpe di Siusi 
Sunt 13 pârtii. Zona este conectata cu Val Gardena, ca parte a zonei Dolomiti Superski. Această conexiune ofera schiorilor 175 km de pârtii, 83 de instalatii de transport pe cablu şi 102 km de trasee de cross country. Pentru snowboarderi, există un parc si un half-pipe. Aproximativ un sfert din pârtiile din Alpe di Siusi sunt acoperite de zăpadă artificiala. Cel mai apropiat aeroport este la Bolzano (numai zboruri charter) şi cea mai apropiată gară este Bolzano.
Zona Alpe di Siusi include urmatoarele statiuni: Castelrotto/ Kastelruth (1.060 m), Siusi (1.000 m), Fiè (880 m). Toate acestea sunt strajuite de Alpe di Siusi şi de Masivul Sciliar. Gratie celor 60 de km de pârtii şi celor 23 de instalatii moderne de transport pe cablu, Alpe di Siusi este locul ideal atat pentru schiorii alpini si snowboarderi, cat si pentru iubitorii de sculptura in gheata si zapada. Gratie lătimii si lipsei de copaci de pe partii, acestea sunt deosebit de sigure pentru incepatori, oferind în acelaşi timp conditii bune si distractie schiorilor mai avansati.
Schi tur in toate zonele din Alpe di Siusi:
O zi de schi-tur (nivel de dificultate mediu) în jurul celor mai frumoase locuri din zona include: Bullaccia (2.130 m), Spitzbühel (1.935 m), Panorama (2.009 m, o partie mare, de dificultate medie, în apropiere de parcarea Compatsch şi conectata cu toate instalatiile de transport pe cablu din Alpe di Siusi), Punta d'Oro (2.249 m), Williamshütte (2.100 m) şi Piz (2.005 m).
Snowboard:
Snowboarderii isi pot testa abilităţile în parcul Laurin, cu 4 partii de nivel intermediar si 1 de mare viteză. Toate sunt conectate cu toate instalatiile de transport pe cablu din Alpe di Siusi.
Cross-country:
Şapte trasee cu benzi duble sau cvadruple (60 km în total), păstrate întotdeauna în cele mai bune condiţii atât pentru pas alternativ cat şi pentru patinaj, pentru toate nivele de dificultate.
Schi şi mai mult de atat:
Pentru toţi cei care doresc să se bucure de de peisajele de iarna linistitoare, Alpe di Siusi ofera mai mult de 30 de km de trasee acoperite cu zăpadă, care sunt ideale pentru drumetii, pentru a admira frumuseţea naturii pe timp de iarna.
Dacă doriţi să va distrati, de ce sa nu încercaţi una din cele şapte pârtii destinate saniutelor (cu lungimi de la 1,4 la 4,7 km)? La baza partiilor aveti posibilitatea sa inchiriati saniute.
Cei care iubesc patinajul pot merge la lacul Fiè. Pe cei mai romantici ii asteapta o experienta de neuitat: o plimbare cu trasura.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.220 m ;
- altitudine baza: 1.060 m.
Partii de schi :
- total : 60 km
- traseu albastru (incepatori) : 18 km
- traseu rosu (intermediar) : 40 km
- traseu negru (avansat) : 2 km
Total instalatii pe cablu : 24
- gondola : 2
- telescaun : 17
- ski lift : 5
Ski in Val di Fassa
Cu greu ne putem imagina o locatie mai bună în Dolomiti decat Val di Fassa (cuprinde localitatile Campitello di Fassa, Alba di Canazei, Canazei, Moena, Pozza di Fassa). Este înconjurata de cele mai pitoreşti munţi Dolomiti - Marmolada şi Sella la est, în timp ce "Sassolungo" şi "Catinaccio" strajuiesc partea opusă.
Un capăt al văii este situat in apropiere de centrul de schi Latemar (Val di Fiemme), celălalt capăt este conectat cu Sella Ronda, oferind astfel acces direct la schi pe gheţarul Marmolada (Arabba) şi in zonele de schi din Val Gardena şi Alta Badia.
Valea păstrează caracterul său magic de tara de basm, cu case vechi şi rustice din lemn. Numeroase hoteluri din zona pun la dispozitia clientilor centre de wellness; Eghes Wellness Center si piscina din Canazei fac din sejurul dvs. In zona o adevarata experienta de relaxare şi bunăstare.
Principalul oraş al văii este Canazei (1.460 m), care impreuna cu vecinul Campitello di Fassa (1.440 m), reprezinta unul din cele patru colţuri ale celebrei "Sella Ronda". Celelalte sunt: Alba, la poalele muntelui Ciampac (2.100 m); Mazzin, Pozza di Fassa (1.320 m), sub muntele Buffaure di Sopra (2.213 m); şi Vigo di Fassa (1.390 m), cu partiile de pe Ciampedie (2.000 m). Din Vigo di Fassa, se poate ajunge cu autobuzul la zona de schi din jurul lacului Carezza. Statiunea Passo Carezza este inclusa în preţul de skipass-ului standard.
La capatul văii se află oraşul Moena (1.200 m), cu partii pe Alpe Lusia - Passo San Pellegrino, statiuni de schi care fac parte din zona de schi Tre Valli.
Pentru a admira din plin panorama spectaculoasă a Dolomitilor, se poate lua telecabina pana la Sass Pordoi (2.950 m).
Exista 13 trasee pentru cross – country, cu o lungime totala de 48 km; în general, întreaga zonă este potrivită pentru off-piste şi snowboard.
Parcuri de zapada: Belvedere Canazei, Col Rodella, Lusia Moena si S. Pellegrino.
Pe timpul iernii există numeroase concursuri organizate în Val di Fassa. Cele mai populare sunt:
Marcialonga: 70 km de maraton de schi din Moena la Cavalese în Val di Fassa, în ianuarie;
Sellaronda: marathon de ski (pe timp de noapte in jururl masivului Sella), în luna februarie;
Scufoneda: concurs pe stil vechi, în luna februarie.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.640 m ;
- altitudine baza: 1.250 m.
Partii de schi :
- total : 115 (223 km)
- traseu albastru (incepatori) : 50
- traseu rosu (intermediar) : 57
- traseu negru (avansat) : 8
Alpe Lusia (1.370 – 2.340 m)
- traseu albastru (incepatori) : 12 km
- traseu rosu (intermediar) : 8 km
- traseu negru (avansat) : 4 km
Tre Valli (1.190 – 2.513 m)
- traseu albastru (incepatori) : 43 km
- traseu rosu (intermediar) : 46 km
- traseu negru (avansat) : 11 km
Karersee (1.600 – 2.125 m)
- traseu albastru (incepatori) : 16 km
- traseu rosu (intermediar) : 14 km
- traseu negru (avansat) : 5 km
Buffaure - Ciampac (1.320 – 2.428 m)
- traseu albastru (incepatori) : 2.25 km
- traseu rosu (intermediar) : 24.60 km
- traseu negru (avansat) : 4.65 km
Total instalatii pe cablu : 86
- telecabina: 6
- gondola : 10
- telescaun : 44
- ski lift : 25
- transportor: 1
Ski Val di Fiemme 
În jurul Lacului Tesero (900 m) se intind traseele centrului de cross-country, care urmează să găzduiască Campionatul Mondial de Nordic Skiing în 2013.
De la Panchià (984 m) şi Predazzo (1.018 m) există acces direct la Gruppo di Latemar cu iconicele turnuri Latemar (2.814 m). Desi vârfurile lantului Latemar sunt situate la frontiera administrativă între provinciile Bolzano şi Trento, zona de schi Latemar este împărtita în: partiile de pe versantul sudic lângă Pampeago - Alpe di Pampeago (1.757 m) si cele de pe versantul nordic lângă Obereggen (Alto Adige).
Există un singur skipass pentru ambele zone, iar skipass-ul emis în Val di Fiemme include si statiunea de schi Obereggen.
Situat la 5 km de Predazzo, Bellamonte (1.373 m) oferă acces la partiile de pe versantul sudic al Alpe Lusia si apoi la zona de schi Tre Valli (Alpe Lusia, San Pellegrino, Falcade).
Există două parcuri naturale în vale, Muntele Corno şi Parcul Natural Paneveggio, al doilea facut celebru gratie legaturii sale cu numele Stradivarius (lemnul de molid rosu din padurile din Paneveggio a fost folosit pentru a obţine cel mai bun sunet al instrumentelor Stradivarius).
Val di Fiemme – Obereggen includ: Cermìs Alpe, centrul de schi Latemar, Bellamonte - Alpe Lusia, Rolle, Lavazè – Oclini.
4 centre de cross – country: Lavazè (80 km), Lago di Tesero (10 km), Bellamonte (6 km) si Marcialonga de la Predazzo la Molina di Fiemme (16 km).
4 snowpark-uri: proiectul de snowboard Obereggen (Obereggen), parcul Morea (Bellamonte – Loc. Castelir), parcul Lusia (Moena) si parcul Rolle Rails (Passo Rolle).
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.145m ;
- altitudine baza: 1.415 m.
Partii de schi :
- total : 78 (151 km)
- traseu albastru (incepatori) : 32
- traseu rosu (intermediar) : 32
- traseu negru (avansat) : 14
Alpe del Cermis (860 – 2.250 m)
- traseu albastru (incepatori) : 10 km
- traseu rosu (intermediar) : 5 km
- traseu negru (avansat) : 9 km
Centrul de schi Latemar (1.540 – 2.415 m)
- traseu albastru (incepatori) : 10 km
- traseu rosu (intermediar) : 27 km
- traseu negru (avansat) : 6 km
Total instalatii pe cablu : 43
- gondola : 7
- telescaun : 28
- ski lift : 8
Ski Folgaria - Lavarone
Zona de schi vă oferă caruselul Skitour: aproximativ 70 de km de pârtii care sunt bine întreţinute. Există două centre de schi: Passo Coe la 1.610 m altitudine cu 35 km de partii (care a găzduit Masters World Cup in 1997), şi Fort Cherle la 1.400 m cu 14 km de partii.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.500 m ;
- altitudine baza: 1.300 m.
Partii de schi :
- total : 90 km
- traseu albastru (incepatori) : 36 km
- traseu rosu (intermediar) : 44 km
- traseu negru (avansat) : 10 km
Total instalatii pe cablu : 31
- gondola : 1
- telescaun : 18
- ski lift : 12 
Ski in Zona Paganella -Muntele Paganella (2.125 m):
Oferă mai mult de 60 km de partii de schi cu grade de dificultate diferite. Zona de schi dispune de 19 instalatii avansate de transport pe cablu, pe deplin conectate, cu o capacitate de transport a 2.600 de persoane pe oră. Partiile au fost construite pe versanţii nord-vestici ai muntelui, începând de la 2.125 de metri in vârf şi pierzandu-se in pădurea verde de brad.
Traseele late si curbate, cu zăpadă constanta şi pregătite cu mare grijă pentru siguranta schiorilor, va stau la dispozitie în centre din Andalo la vest şi Fai della Paganella la nord. Punctul de excelenţă al Muntelui Paganella este renumitul "3-Tre", o pârtie care a văzut spectacole de neuitat ale campionilor legendari, cum ar fi Zeno Colo şi Celina Seghi, care, cu peste 40 de ani în urmă, au pus bazele celebrei Cupe Mondiale pe paretiile de pe Fai della Paganella.
Zona de schi Paganella indeplineste cerinţele oricarui tip de schior, gratie varietatii zone de schi, impartite in partii uşoare, de dificultate medie şi partii pentru schiorii avansati. Capacitatea de a furniza zăpadă artificială pe toate aceste pârtii garanteaza posibilitatea de a schia din decembrie până la sfârşitul sezonului. 95% din trasee pot fi acoperite cu zăpadă artificială, dacă este nevoie. Skipass-ul Paganella - Brenta face parte din "Skirama Dolomiti".
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.125 m ;
- altitudine baza: 1.040 m.
Partii de schi :
- total : 50 km
- traseu albastru (incepatori) : 15 km
- traseu rosu (intermediar) : 30 km
- traseu negru (avansat) : 5 km
Total instalatii pe cablu : 14
- gondola : 2
- telescaun : 12
Ski in Val di Sole (Folgarida - Marilleva)
Statiune mare cu 27 de instalatii de transport pe cablu (7 telegondole, 15 telescaune, 5 teleschiuri), care oferă schiorilor o impresionante diferenta de nivel pe verticala de 880 de metri.
Folgarida are 28 pârtii cu o lungime totală de 50 de kilometri. Este cea mai potrivită pentru schiori incepatori si snowboarderi, dar există si zone pentru experti şi intermediari. Există 47 km de trasee de cross – country in Folgarida. Pentru snowboarderi, sunt puse la dispozitie un parc si un half-pipe. Majoritatea pârtiilor sunt acoperite cu zăpadă artificiala. 
Cel mai apropiat aeroport este la Verona, iar timpul de transfer este de 2 ore. Cea mai apropiată gară este la Rovereto. 
Val di Sole (zona Folgarida-Marilleva) oferă 53 km de pârtii cu niveluri de dificultate diferite; toate sunt schiabile pe parcursul intregului sezon de iarna datorită unui sistem de zapada artificiala si sunt deservite de 27 de instalatii de transport pe cablu, ultra-moderne si eficiente. Val di Sole face parte din zona de schi, vasta şi complet echipata, Folgarida, Marilleva şi Madonna di Campiglio, care împreună oferă 120 km de partii aparţinând sistemului Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Zona se mandreste, de asemenea, cu instructori de la trei şcoli de schi şi cu trei zone de jocuri pentru copii.
Folgarida este un oraş modern şi foarte bine integrat în Val di Sole, la 9 km de la Madonna di Campiglio. Are un patinoar şi o zona unde se poate schia pe timp de noapte (iluminata). Marilleva constă din două niveluri de structuri conectate printr-o telecabina: Marilleva 900 şi Marilleva 1400, care sunt punctle e de pornire ale instalatiilor de transport pe cablu. Marilleva include două mari complexe turistice, oferind o gamă completă de servicii, şi permite accesul direct la pârtiile de schi, plus Val Panciana-Marilleva Snowpark Halfpipe, partia Biancaneve (iluminata pe timp de noapte şi cu muzică live, pentru seri speciale pe zăpadă), ca precum şi multe alte posibilitati de distractie apres-ski.
Trenul Dolomiti Express leaga gara Trento cu Male, Daolasa, Dimaro şi Marilleva, ajungand până sus, la staţiile de teleschi. Zona este dotata cu centre de inchiriere echipament de schi şi spatii speacial amenajate pentru depozitarea bagajelor; ofera de asemenea, gratuit, transport cu autobuzul intre staţiile instalatiilor de transport pe cablu din Val di Sole.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.180 m ;
- altitudine baza: 900 m.
Partii de schi :
- total : 62 km
- traseu albastru (incepatori) : 12.70 km
- traseu rosu (intermediar) : 37.30 km
- traseu negru (avansat) : 12 km
Total instalatii pe cablu : 29
- gondola : 3
- telescaun : 19
- teleschi: 7
Ski Val Rendena - Campiglio
Cu 140 de instalatii de transport pe cablu şi 380 km de pârtii, Skirama Dolomiti Adamello - Brenta este una dintre cele mai importante zone de schi din sudul Alpilor.
Skirama Dolomiti include urmatoarele statiuni de schi: Madonna di Campiglio si Pinzolo în Val Rendena, Folgarida-
Marilleva, Peio şi Passo Tonale în Val di Sole, Ponte di Legno, Andalo-Fai della Paganella, Monte
Bondone şi Folgaria - Lavarone.
Skirama Dolomiti Adamello - Brenta oferă posibilitatea de schi din noiembrie până în aprilie, gratie
altitudinii partiilor (până la 2.500 m la Madonna di Campiglio şi 3.000m la Passo Tonale), precum şi gratie tehnologiei de top in materie de creare a zapezii artificiale.
Madonna di Campiglio este cea mai cunoscuta şi exclusiva zona de schi în Dolomitii Occidentali. Madonna este foarte bine conectata cu staţiunile de schi Marilleva şi Folgarida, oferind împreună 47 de instalatii de transport pe cablu (cu o capacitate de transport de aproximativ 3.100 de persoane pe oră) şi 130 km de partii, un parc pentru snowboard de 50.000 mp şi 40 km pentru schi nordic. Instalatiile pe cablu permit libera circulaţie a turistilor peste tot în munţi, facilitand si accesul la statiunile vecine - Folgarida şi Marilleva. Varietatea muntilor din jur le permit schiorilor ca, în timpul iernii, să schieze nenumărate partii de kilometri intregi, până la o altitudine de 2.600 de metri şi cu diferite grade de dificultate. Mai mult, schiorii pot pleca din centrul oraşului şi se pot intoarce in acelasi punct, fără a-si da jos schiurile.Statiunea dispune de trasee interesante de cross - country (există o mulţime de trasee fermecător în împrejurimile minunate ale
Campo Carlo Magno).
Madonna di Campiglio (1.550 m) - perla Dolomitilor Brenta - situata in partea vestica a regiunii Trentino si pe partea nordica a vaii Rendena, in legatura cu Val di Sole, este o foarte celebra, eleganta şi
traditionala statiune de schi, situata în valea dintre Dolomitii Brenta şi gheţarii
Adamello si Presanella. Gasim aici multe magazine, baruri, restaurante şi excelente posibilitati pentru viata de noapte. Este cea mai importanta statiune de schi si snowboard din Alpii italieni, atat din punct de vedere al infrastructurii schiabile, cat si a peisajului, traditiei si a ospitalitatii.
Madonna di Campiglio se distinge de rapid şi eficient intre celelalte statiuni de profil din Italia. Sistemul avansat de citire a ski-pass-urilor de la distanţă permite eliminarea cozilor de la statiile instalatiilor de transport pe cablu. Extinderea şi varietate partiilor, accesul usor la partii gratie instalatiilor pe cablu care pleaca direct din centrul oraşului si legatura directa cuinstalatiile catre Folgarida-Marilleva, punand la dispozitia schiorilor o zona de ski mai mare, de 110 km de pârtii interconectate, fac din Madonna di Campiglio un adevărat paradis de schi.
Cross-country-ul este pentru cei care doresc să combine exercitiile fizice mai grele cu viteza moderată, în timp ce se bucură de peisajle împădurite din Parcul Natural Adamello - Brenta în Campo Carlo Magno. Trasee care încep aici sunt: Campo Scuola Mondifrà (uşor) – 0.50 km, Baby (uşor) - 3.5 km, Sprint (intermediar) – 7.5 km şi Cupa Mondială (dificil ) – 10.5 km. Mai mult decât atât, pe traseul de cross – counrty Carisolo este partia Frassanida de 5 km (echipata cu semne omologate, bai si camera pentru ceruire schiurilor).
Cei care un schiaza pot explora natura acoperita cu zăpadă din jurul statiunilor Val Rendena, în căutarea de noi trasee în văile din apropiere sau pana in varful muntelui. Alternativ, puteti alege o plimbare cu sania trasa de caini sau puteti incerca parapanta. În cele din urmă, pentru cei care doresc doar o plimbare linistita în pădure, fara a duce grija echipamentului de schi, exista poteci special amenajate în jurul statiunii Madonna di Campiglio.
Zona de schi Pinzolo - o staţiune turistică bine cunoscută situata la numai 10 km de la Madonna di Campiglio - este
faimosa pentru facilităţile sale rapide şi moderne de transport pe cablu, care ii duc pe schiori la Doss del Sabion, la o altitudine de 2.100 de metri. Pinzolo în sine are 40 de kilometri de pârtii special amenajate şi, împreună cu Madonna di Campiglio şi Marilleva – Folgarida, pun la dispozitia iubitorilor sporturilor de iarna 120 km de partii. Zăpada este
garantata pe parcursul intregului sezon. Partiile – toate cu nivel de dificultate peste medie - sunt de asemenea potrivite pentru începători, în timp ce pentru schiorii mai exigenti exista pârtii pentru potrivite pentru îmbunătăţirea tehnicii lor.
Pinzolo (800 m) - un sat tipic de munte situat la poalele Dolomitilor Brenta - impreună cu Madonna di Campiglio (transfer gratuit cu autobuzul) formeaza un centru turistic plin de viaţă, oferind o paleta larga de posibilitati
après schi. In statiune există baruri, restaurante tipice de munte şi pizzerii. Pinzolo oferă, de asemenea, alte
activităţi de iarnă precum trasee de cross-country, patinoare, sanii trase de caini.
Informatii utile :
- altitudine varf: 2.510 m ;
- altitudine baza: 1.256 m.
Partii de schi :
- total : 90 km
- traseu albastru (incepatori) : 17 (20 km)
- traseu rosu (intermediar) : 15 (60 km)
- traseu negru (avansat) : 5 (10 km)
Total instalatii pe cablu : 19
- gondola : 5
- telescaun : 11
- teleschi: 3
Ski in Tonale 
Statiunea Tonale este situata in Pasul Tonale, la granita regiunilor Trentino si Lombardia, la 1.800 m altitudine, la o ora distanta cu masina, de pe Brenner, de la iesirea San Michele.
Punctul forte al statiunii este Ghetarul Presena, situat la altitudinea de 3.000 m, unde se pot practica sporturile de iarna pe toata peritada anului; este zona de schi din Italia unde sezonul de schi si snowboard incepe cel mai repede si se termina cel mai tarziu.
Passo Tonale a fost folosita ca trecatoare inca din vremurile antice de locuitorii din Val di Sole si Val Camonica, oferind pana in ziua de azi o panorama fantastica catre Presenella, varfurile Vermiglio si stancile acoperite de zapada de la Busazza. 
In prezent acesta regiune dispune de cea mai complexa si diversificata paleta de unitati de cazare din toata Italia. 
Passo Tonale este parte a zonei de schi Adamello care include gheţarul Presena, Temù şi Ponte di Legno. Passo Tonale pune la dispozitia iubitorilor sporturilor de iarna 80 km de pârtii. In materia de divertisment si viata de noapte, Passo Tonale pare un pic sumbru, insa răspunde cu succes tuturor bugetelor şi gusturilor. Preturile sunt rezonabile, insa alegerea destinaţiilor de noapte este limitată.
Statiuni in apropiere de Passo Tonale: Ghetarul Presena (4 km), Ponte di Legno (5 km), Peio (10 km), Temù (10 km), Santa Caterina Valfurva (15 km).
Gruparea Passo Tonale, ghetarul Presena, Ponte di Legno şi Temù este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase colectii ale Lombardiei, cu cel mai mare număr de partii şi cu cele mai moderne facilitati.
Puteţi schia pe mai mult de 100 km de pârtii şi pe 50 km de trasee de cross-country, situate între 1.150 şi 3100 m altitudine, într-un peisaj panoramic interesant.
Valcamonica, care gazduieste zona, prinsa între Adamello şi Ortles Cevedale, este cea mai mare vale din Italia şi este situata la graniţa dintre Lombardia şi Trentino, gazda Parcului Naţional Stelvio şi a Parcului Natural Adamello Brenta.
În valea Camuni, în plus faţă de schi, se pot practica mai multe sporturi şi se pot face plimbări pentru a descoperi numeroase sate şi castele medievale (castelul Breno impreuna cu faimoasa stanca pe care este situat). 
În timpul iernii, telescaunele şi telecabine ii duc pe schiori la inaltimi variind de la 1.155 m la Temù pana la 3.000 m pe gheţarul Presena, cu trasee care oferă caracteristici extrem de variate şi un peisaj în continuă schimbare: de la pădure datand de sute de ani la vaste întinderi acoperite de zăpadă. În anumite zone zapada rămâne pe tot parcursul anului. Partiile sunt perfect acoperite cu zăpadă artificiala.
Ponte di Legno: este una dintre cele mai vechi statiuni de schi in Italia, dar, de asemenea, o statiune de vara celebra în întreaga zona a Alpilor. Pozitia sa este splendida, pe un platou însorit, la 1.260 m deasupra nivelului mării, strajuit de muntii Adamello. Centrul istoric este foarte pitoresc şi există, de asemenea, o piata plina de viaţă.
Ponte di Legno este o staţiune bine echipata, cu pârtii pentru toate nivelurile de schiori şi cu zăpadă artificială, trasee de cross-country, conexiune cu Passo Tonale pentru a face o singură zonă de schi, patinaj, piscine, discoteci şi sali de jocuri.
Passo del Tonale: este un amfiteatru natural, în aer liber, raspandit de la o altitudine de 1.884 m până la 3.100 m. Una dintre cele mai bune statiuni de schi, Passo Tonale, împreună cu Ghetarul Presena, a asigurat întotdeauna sezoane extrem de lungi pentru sporturile pe zăpadă. Este locul ideal de antrenament pentru novici in materia de schi, cu partiile sale însorite orientate catre sud potrivite pentru incepatori si multe altele. Veţi fi răsfăţaţi! Încercati legendara partie "neagră" Paradiso, lunga de 3 km, cu o diferenta de altitudine de 710 m, sau lunga pârtie Alpino, întinsa pe mai mult de 4.500 m, cu o diferenta de nivel de 725 m.
Ghetarul Presena: este unul dintre putinii ghetari unde se poate schia si pe timpul verii. O moderna telecabina ii duce pe schiori pana la 2.585 m la Passo Paradiso: poarta de acces la gheţar, care se întinde în sus pana la 3.069 m la Cima Presena. Munţii maiestuosi formează un cerc care inconjoara gheţarul.
Acesta este punctul de acces la cele mai frumoase locuri pentru schi off-piste din Alpi: Mandrone, Maroccaro, Cima Venezia şi Pisgana.
Gheţar oferă, de asemenea, posibilităţi de drumeţii, cu un fantastic traseu de alpinism, printre ramasite ale Primului Razboi Mondial.
Nu trebuie ratat traseul drept Presena – Tonale - Ponte di Legno.
Informatii utile :
- altitudine varf: 3.069 m ;
- altitudine baza: 1.250 m.
Partii de schi :
- total : 100 km
- traseu verde (foarte usor): 5 (30 km)
- traseu albastru (incepatori) : 10 (13 km)
- traseu rosu (intermediar) : 25 (42 km)
- traseu negru (avansat) : 6 (15 km)
Total instalatii pe cablu : 32
- gondola : 3
- telescaun : 19
- teleschi: 10
Bormio
Partiile din Bormia sunt destinate in special schiorilor la nivel intermediar, dar există si partii pentru incepatori. Expertii se pot plictisi, deoarece, in afara de partia care porneste de sus pana la baza muntelui, exista fo 

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.skihotels.ro sunt verificate si respecta standardele turistice locale
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate pe site
*fotografiile care prezinta unitatile de cazare sunt strict informative,nu contractuale.

Oferte Cazare Ski 2019

 

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.

Cautare rapida a statiunilor. Tasteaza doar primele litere ale numelui si selecteaza una din locatiile care se afiseaza. Vei ajunge rapid direct in pagina destinatiei cautate.
Abonare

Abonare newsletter: